Yüksekova'dan Başkale'deki Depremzedelere Yardım Eli

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler Mahallelerinde, meydan gelen 5.9 depremden sonra Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yüksekova'dan da yardım gitti.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler Mahallelerinde, meydan gelen 5.9 depremden sonra Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yüksekova'dan da yardım gitti.

Başkale ilçesinde meydana gelen depremden sonra, Yüksekova ilçesinde hayırsever bir grup genç depremzedelerin acılarını paylaşamak için sosyal medya üzerinde yardım kampanyası başlattılar.

İlçe genelinde sosyal medya üzerinde topladıkları yardımları şahsi araçlarına bırakarak Başkale ilçesine götürdüler.


Depremin Acısını yaşayan Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler Mahallelerine,  giden Yüksekovalı gençler yardımları depremzedelere teslim ettiler.

Yüksekovalı gençler adına konuşan Rıdvan Akkurt,''Biz köye geldik köyün durumu baya kötüymüş. Bizlerde sosyal medya üzerinde kampanya başlatarak, yardım topladık. Saolsunlar tüm esnafımız bu yardıma destek verdi. Van'ın bu acısını biz derinde hissetik, azda olsa bir nebze hafifletmek istedik. Bizde böyle bir yardımla onların yanında olmayı hissettik.''Dedi.

''BAŞKALE DEPREMİNİN YARALARI SARILIYOR''

Öte yandan, Depremin büyüğünü yaşayan Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler Mahallesinde yaşayan depremzedelerin yaraları tek tek sarılıyor.

Kurulan çadır kentlerle, AFAD ve Kızılayın yardımlarıyla depremzedelerin ihtiyaçları gideriliyor.


Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler Mahallesinde yaşayan depremzedelerin, Tüm ihtiyaçlar doğrutusunda, Jandarma ve VEDAŞ'ta hazır bekliyor.

Güvendik köyünde yaşayan Tacettin Arslan,'' Allah'tan geldi bizde bun bize bizde buna razıyız. Elimizden hiç bişi gelmiyor Allah razı olsun Türkiye'nin her yerinden geldi yardımlar. Benim evimde yıkıldı,hayvanlarımda telef oldu hiç bişim kalmadı. Yüz haneli bir köyde hemen tüm köy düm düz oldu. Bizde iki gündür dışardayız. Allah herksten razı olsun bize yardım ettikleri için.''İfadelerini kullandı.





Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2020, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER