Yüksekovalı Alzaymır Hastası Neciba Yücedağ’ın Arama Çalışması 6'ncı Gününde

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 6 gün önce kaybolan alzaymır hastası Neciba Yücedağ her yerde karış karış aranıyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde 6 gün önce kaybolan alzaymır hastası Neciba Yücedağ her yerde karış karış aranıyor.

Yüksekova ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi'nde 6 gün önce öğle saatlerinde evinden çıkan alzaymır hastası Neciba Yücedağ (67) bir daha geri dönmedi.

Yücedağ, yakınları ve mahalleli tarafından aranmaya başlandı. Yakınları Yücedağ'ın izine rastlayamayınca yetkili ve vatandaşlardan yardım istediler.

Sabah saatlerinde, bir araya gelen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği ve Yüksekova Doğa Tutkunlarının dernek üyelerinin katılımıyla yoğun bir arama çalışmasına başlattı.

Dernek üyeleri, mahalle mahalle, köy köy, ev ev gezerek her yerde Neciba Yücedağ'ı aradılar.

Koordinasyon içerisinde ilçenin her yerine dağılan dernek üyeleri, başta Kani Heyder ve Cumhuriyet Mahalleleri, Orman mahallesi, Yeşildere mahallesi olmak üzere, ev ev gezerek Neciba Yücadağ'ın resmini gösterip görenlerin kendilerine bildirmelerini isterken öte yandan tüm civarlardaki köylerde de arama tarama çalışmaları sürüyor.

İlçenin her yerini aradıklarını ifade eden Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneğinin Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, "Biliyorsunuz Neciba annemizi 6 gündür kayıp. Bizde dernek olarak her yerde arıyoruz. Bizde sabahın ilk ışıklarıyla dağlara çıktık, mezarlıklara baktık, mahallere baktın yani arıyoruz İnşallah bulacağız. Çünkü çok üzücü bir durum. 6 gün hala bize ize rastlanmadı bu da bizi derinden üzüyor. Bulana kadar var gücümüzle çalışacağız. Allah yardımcısı olsun İnşallah" dedi.

Tuncay Tekirdağ, "Bugün 6 gün oldu. Bu saatten sonra elimizden ne geliyorsa aramak için daha fazlasını yapmalıyız. Çünkü artık endişe duyuyoruz. Biz de sabahın ilk ışıklarıyla aramaya çıktık. Her yerde arıyoruz, her şeye bakıyoruz. Çünkü her ihtimalin üzerine gidilerek çalışma sürdürüyoruz. Buradan herkese sesleniyoruz herkes evinin çevresine baksa en azında herkesin içi rahat olur. Tek isteğimiz artık onu bulmak. Allah ailesine sabırlar versin kısa zamanda bulunur. Allah Neciba annemize yardımcısı olsun sağ salim buluruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2022, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER