Yüksekovalı Dağcılar Türkiye’nin 2. Yüksek Noktasına Zirve Tırmanışı Yaptı

Hakkari'nin Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü (YEKDASDER) üyeleri, Türkiye’nin 2’nci yüksek noktası olan 4 bin 135 rakımlı Cilo-Reşko-Uluduruk’a zirve tırmanışı yaptı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü (YEKDASDER) üyeleri, Türkiye’nin 2’nci yüksek noktası olan 4 bin 135 rakımlı Cilo-Reşko-Uluduruk’a zirve tırmanışı yaptı.

Her hafta Hakkari ve ilçelerini gezen Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü üyeleri, bu hafta da 20 bin yıllık buzulların yer aldığı Cilo-Reşko-Uluduruk’a zirve yaptı.

Sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen 15 kişilik grubun bu haftaki rotası ilçenin güneyinde yer alan Türkiye’nin 2’nci yüksek noktası oldu.

Zorlu bir tırmanışın ardında grup 4 bin 135 rakımda yer alan Cilo-Reşko-Uluduruk’a zirve yaparak günün mutluluğunu yaşadı.

‘’YEKDASDER EKİBİ EN İYİ ŞEKİLDE ZİRVE YAPTI’’

Her şeye rağmen zirve yaptıklarını belirten Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Suat Öztekin, “Zorlu bir parkur ve tırmanışın ardında şimdi tam 4 bin 135 rakımda yer alan ve Türkiye’nin 2’nci en yüksek dağı olan Cilo-Reşko-Uluduruk’a zirve yaptık. 15 kişilik ekiple geldik. Burada tam 20 bin yıllık buzullar da yer alıyor. Sabah saatlerinde başlayan yürüyüş ve tırmanışımız zirveyle son buldu. Her hafta olduğu gibi yine bölgemizi tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

‘’ZORLU BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİK’’

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü başkan yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, ‘’Bilindiği üzere Türkiye'nin en büyük ikinci Zirvesi olan Cilo Reşko Uluduruk Zirvesi 4 bin 135 metre yüksekliktedir. Bu haftadaki zorlu tırmanış faaliyetimiz Cilo-Reşko-Uluduruk’tu. 15 kişilik gurupla beraber şükür en zorlu tırmanışla sabah başladığımız yürüyüşle akşam saatlerine gelmesiyle en yüksek zirve yapmayı başardık’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 06:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER