Yüksekovalı Dağcılardan Doğa Yürüyüşü

Hakkari'nin Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, Yüksekova-Şemdinli arasındaki dağlarda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, Yüksekova-Şemdinli arasındaki dağlarda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

  Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği, her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde sabah saatlerinde bir araya gelen 30 kişilik grup, Şemdinli bölgesine hareket etti.

 Bölgede kahvaltı yapan dernek üyeleri, daha sonra Yüksekova-Şemdinli arasındaki dağlarda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

  Her hafta başka güzellikleri tanıttıklarını belirten Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, “Şemdinli ilçe sınırında bulunan Çevre köyü Yüksekova'dan 65 kilometre uzaklıktadır. Buradaki Gever Vadisi, daha keşfedilmemiş bir vadi, el değmemiş bitki örtüsü ve muazzam bir doğaya sahiptir. 30 kişi ile birlikte bu bölgeye gelerek doğal güzellikleri gördük ve gerçekten bu doğa harikasını gördüğümüzde gözlerimize inanamadık. Zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Her zaman diyoruz İsviçre'nin Alplerine gitmeye gerek yok, bu doğa harikası Yüksekova bölgesinde bulunmaktadır” dedi.

Bölge tanıtımında başarı oldukları belirten dağcı Sabri Kartal, ’’bölgedeki Kırmızıtaş Gölü’nü görme heyecanı yaşadıklarını belirterek, Bu alanın turizme kazandırılmasını talep ediyoruz. Dışarıdan gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Serdar Kandaş isimli dağcı ise, ’’Bu haftaki etkinlik gerçekten bizleri çok mutlu etti, bu kadar doğal güzelliklerinin bir arada bulunduğu Coğrafya yoktur. Beyaz tonlarıyla renklenmiş zirvelerde kusursuz manzaraların tadını çıkarabileceğin bir yerdir Gever Vadisi, o kadar yüksek yerlere çıktık ki açık havada Yüksekova'nın  iç kesimlerini bile görebilirsin! Burada bol bol  fotoğraf çekerek bu doğanın keyfini çıkardık’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER