Yüksekovalı Genç, Hatalı Basılan 5 Lirayı 25 Bin TL’ye Satışa Çıkardı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde yaşayan Bayram Aykut (26), hatabasım 5 TL'yi 25 bin TL'ye satışa çıkardı. Aykut, alışveriş yaptıktan sonra aldığı para üstünde 5 TL’nin sağ üst köşesindeki 5'in yarısının olmadığını fark ettiğini belirtti.

Yüksekova ilçesinde yaşayan Bayram Aykut, bir markette alışveriş yaptıktan sonra aldığı 5 liranın hatalı basıldığını fark etti.

Çevresindeki birçok kişiye parasını gösterip danışan Aykut, Paranın hatalı basım olduğunu öğrenmesiyle 5 TL'yi 25 bin TL'ye satışa çıkardı.

Aykut, bu tür hatalı basılan paralara koleksiyoncuların büyük ilgi gösterdiğini, kendisine 25 bin TL teklif edilmesine karşılık satabileceğini belirtti.

Bayram Aykut,’’Bugün bir markette alışveriş yaparken, para üstü olarak bu 5 lirayı aldım. Eve gittim de farkına vardım hatalı basım bir 5 liraymış. Bizde internette araştırdık, para koleksiyoncuların ilgisini çekiyormuş onu öğrrendik. Bendeki bu 5 lirayı almak isteyen varsa, bende bu 5 lirayı, 25 bin TL biçiyorum ve almakta isteyen bana ulaşıp kendine satacam’’dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER