Yüksekovalı Genç Kendi Köyünde 50 Kilometreye Kadar Hız Yapan Benzinli Araç Yaptı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Murat Özaras isimli çoban, hurda malzemelerle 50 kilometre kadar hızlı giden araba yaptı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - ÖZEL HABER 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Murat Özaras (29) isimli çoban, hurda malzemelerle 50 kilometre kadar hızlı giden araba yaptı.

Yüksekova'nın Akocak (Heleyis) köyünde yaşayan 29 yaşındaki Murat Özaras isimli çoban, çöpe atılan hurdalar ile satın aldığı ikinci el malzemeleri evinde biriktirdi.

Bir yandan çobanlık yapan Özaras, bir yandan da topladığı hurdalarla hayalindeki benzinli arabayı yapmak için çalışma başlattı.

3 aylık bir çalışmanın neticesinde, herkesin kendisiyle dalga geçerek gerçekleştiremeyeceğini söylediği aracı yapan genç, daha sonra aracına binerek köyde deneme turu attı.

''Herkesin yapamayacağı dediği aracı yaptı''

Aracın ileri ve geri yön alma kabiliyetinin son derece iyi olduğunu ve saatte 50 kilometre hız yapabildiğini belirten Özaras, “Çocukluktan beri bir yeteneğim vardı ama bunu gerçekleştirmek için sermaye gerekiyordu. Sermayem olmadığı için bir şeyler yapamıyordum. En sonunda yapmaya karar verdim. Çoğu malzemeyi hurdacıdan getirdim. Bazı parçalarını ise internet üzerinden istedim. İlk başlarda herkes yapamazsın diyordu ama ben kendime inanıyordum ve yaptım. Ben bu konuda bana destek sunan babama çok teşekkür ediyorum” dedi.

''50 kilometreye kadar hız yapıyor''

Aracın saatte 50 kilometre hız yapabildiğine dikkat çeken Özaras, “Çocukluktan beri bu işlere merakım vardı. Her zaman ilgilendiğim bir konuydu. Bazıları gelip gördüğü halde ‘yapamazsın' diyorlardı. Bir yandan çobanlık yapıyor boş zamanlarımda ise arabayı yapmaya çalışıyordum. İmkan olsaydı daha güzel şeyler yapardım. Çok farklı fikirlerim var ve bunları yapmaktan geri durmayacağım. Ancak sermayem olmadığı için şimdilik bunları yapamıyorum. Yetkili kurumlardan destek bekliyorum. Eğer bana imkan tanınırsa daha güzel ve daha şık tasarımlar yaparım” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2023, 05:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cumhur korkuter
Cumhur korkuter - 1 yıl Önce

Ben çok doygulandim ben böyle bir icat bekliyordum murat dan. Daha güzellerinin devamını diliyorum Yüce Allah dan...

Necat ÖZARAS
Necat ÖZARAS - 1 yıl Önce

Tebrik ediyorum

Ismail Soydemir
Ismail Soydemir - 6 ay Önce

Vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

SIRADAKİ HABER