Yüksekovalı Genç Yazarın 'İltihaplı Bir İlham: Dilba’ İsimli İlk Kitabı Çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Emin Yalçın, 'İltihaplı Bir İlham DİLBA' isimli kitabını okuyucuları için çıkarttı.

Yüksekovalı Genç Yazarın 'İltihaplı Bir İlham: Dilba’ İsimli İlk Kitabı Çıktı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekovalı genç yazar Emin Yalçın (Herki) 'İltihaplı bir ilham: Dilba’ isimli kitabı çıktı.

Yüksekova’da yaşayan genç yazar Emin Yalçın 2010 yılında yazmaya başladığı ve geçtiğimiz yıl Mart ayında çıkardığı 'İltihaplı bir iham: Dilba’ isimli kitabı raflarda ki yerini aldı.

Kitabın çoğunluğu şiirlerden oluşuyor, sonlara doğru iki düz yazı ve birde mektup bulunmakta.

“HERKESİN BİR DİLBA’SI VAR”

Yazar Yalçın,”Yazın hayatına 10 Ekim 2010 da başladım. Önceleri dörtlükler ve beyitlerle yazmaya çalıştım. Beni şiire ve edebiyata sevk eden en etkili yol Nazım Hikmet ve Ahmed Arif ile yolculuğa çıkmamdı. Belli bir zaman sonra kendi rotamı çizdim. Pes etmeden yıllarca yazdım karaladım yaktım ama vazgeçmedim. Düştüm kalktım ve Emin Herki olabilmek için gecemi gündüzüme kattım. Dilba, Kürtçe'de Dıl (gönül, kalp) ve Ba (rüzgar) sözcüklerinden oluşmuş Rüzgar yürekli anlamına gelir. Dilba ile 2018-19 yılında tanıştım. Dilba'ya yazarken kendimden bir parça feda etmem gerektiğini anladım. Ve içimdeki hüznü, elemi, kederi, mutluluğu, aşkı ve diğer tüm duyguları Dilba ile bütünleştirdim. Evet, Dilba'yı yazmak için sabırlı olmak ve daha çok emek sarf etmem gerekiyordu. Kitap ismini Dilba ile tanışınca İltihaplı bir ilham Dilba olarak çıkarttım. 11-12 yıllık emeğin acısını mutluluğa dönüştüren kopuk satırların şiir oluşmuş halidir Dilba. İltihaplı bir ilham sözünü kastetmedeki gayem acıdan beslenmiş yüreğin kan kusması ve acıyla barışık olmaktan kaynaklanan içgüdüsel bir eylem oluşudur. Ben yazmayı hep amaç olarak gördüm ve edebiyata susamış insanların yaralarına merhem sürmek için uğraştım. Kısacası Herkesin bir Dilba'sı var. Kitabıma vesile olduğu için minnettarım. Şehrimin yıkık tablosunu çizen ressam, gecenin sessizliğini bölen Şairin feryadı, umudun bekçisi, sevginin gücüdür Dilba” dedi.

Kitap çıkartmadaki amacım her Şair ve Yazar gibi ardımda kalıcı eserler bırakmak, unutulmamak ve gönüllere seslenmektir.

Edebiyatla kalın. Şiirle kalın...

Sevgilerimle...

GENÇ YAZAR EMİN YALÇIN'IN İLETİŞİM NUMARASI: 0543 493 41 70

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2023, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER