Yüksekovalı Mucit Kardeşler Hurdalardan Yaptığı Elektrikli Araç 35 Kilometre Gidiyor

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde demir-doğrama işi yapan kardeşler, yaptıkları işlerden arta kalan hurdalardan elektrikli araba yaptılar. 

İlçeye bağlı ve 5 kilometre uzaklıkta bulunan İnanlı köyünde ikamet eden Yılmaz kardeşler işyerlerinde biriktirdikleri hurdalar ile elektrikli araba yaptılar. 

Doğa dostu olarak yaptıkları arabanın yapımı yaklaşık 10 gün sürdü. Şarjı tam doldurulduğunda 35 kilometre menzile ulaşabilen ve Saate 30 kilometre hız yapan araba vatandaşların şaşkın bakışları arasında yol alıyor. 

Yaptıkları araba ile ilgili bilgi veren Yusuf Yılmaz "Abimle birlikte böyle bir proje yaratık. Bu projeyi gerçekleştirmeye çalıştık. Normalde 35 kilometre falan gidiyor. Televizyonlarda elektrikli arabalar gördük. Biz de kendi projemizi yapmak istedik. hayallerimiz ile birlikte bu projeyi gerçekleştirdik. Şimdi artık rahatlıkla sürüyoruz. yapımı ise 10 gün sürdü" dedi.

Arabayı yapan bir diğer kardeş olan Musa Yılmaz ise, "Önce Motorlu taşıt olarak yaptık, sonra motoru söküp tekrar akülüye geçirdik. Motorlu olması hem çevre kirliliği hem de gürültü kirliliğine neden oluyordu. Akülü araba yaptık çünkü hem doğa dostu hemde geleceğin yeni nesil taşıtı olarak düşünüyoruz. Sağdan, soldan topladığımız hurda parçalar ile elektrikli arabamızı yaptık. Bu şekilde iş yerimizde artan hurdalarda boşa gitmedi. Elimizden bu kadarını geldi. imkanlar sağlansa çok çok güzel işler yaparız" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER