Yüksekovalı Öğrencilere Ücretsiz Yemek Hizmeti

Hakkari’nin Yüksekova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğrenciler için ücretsiz yemek uygulaması başladı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğrenciler için ücretsiz yemek uygulaması başladı.

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması ile birlikte okul öncesi, yatılı ve taşımalı eğitim veren okullardaki öğrencilere ücretsiz bir öğün yemek verilmeye başlandı.

Yüksekova ilçesinin Murat Işık Anaokulunda düzenlenen yemek programında öğrencilere yemekler sunuldu.

Yüksekova Öğretmen evinin bünyesinde hazırlanan yemekler ilçe genelinde 41 okul olmak üzere 2 bin 861 öğrenciye hizmet verilmeye başlandı.

Yapılan programla ilgili açıklama yapan Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, ‘’Öncelikle yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar, başsağlığı diliyoruz yakınlarına. Yüksekova ilçemizde Murat Işık Anaokulunda bakanlığımızın başlattığı proje için buradayız. Okul öncesi öğrenim gören tüm öğrencilerimize yemek hizmetini vermeye başladık. Türkiye genelinde yaklaşık 5 milyon öğrencimize kademeli olarak ücretsiz yemek verilmeye başlandı. Bizde ilçede 2 bin 861 öğrencimize toplam 41 okulumuza yemekler sunulmaya başlandı. Öğrencilere hergün farklılaşan ve öğrencilerin kendi zevklerine de hitap edecek şekilde ve sağlık bakanlığının belirlediği kalori ihtiyacında karşılayacak şekilde farklılaşarak hizmet vereceğiz. Bu fırsatı öğrencilerimize sağlıyan sayın bakanımıza tüm eğitim camiası adına teşekkürlerimizi iletiyorum’’ dedi.

Müdür Atael'e, Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Okul müdür ve öğretmenleri eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2023, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER