Yüksekovalı Öğretmen Baharın Simgesi Olan Kardelenler İçinde Santur Çaldı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Gezgin öğretmen olarak tanınan Ümit Bartın Baharın müjdeleyicisi Kardelen çiçeklerinin içinde Santur çaldı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde Gezgin öğretmen olarak tanınan Ümit Bartın Baharın müjdeleyicisi Kardelen çiçeklerinin içinde Santur çaldı.

Her hafta olduğu gibi gezgin öğretmen Ümit Bartın, Hakkari ve ilçeleri olmak üzere bölgeleri karış karış gezip farklı programlarla tanıtmaya devam ediyor.

Bartın, bu hafta özellikle bölgenin baharın simgesi olarak bilinen kardelenler içinde santur ziyafetini sundu.

Bartın, Hindistan ve İran enstrümanı olan Santuru İlçenin ovası içinde yeşeren kardelenler içinde çalarken, hemen ovanın yanı başında duran karlı dağlar ise müzik ziyafetine ayrı bir renk kattı.

Baharın simgesi olan kardelenler içinde santur ziyafetini verdiğini belirten öğretmen Ümit Bartın, "Bahar mevsimiyle beraber Yüksekova'nın her tarafı güzelliklere bürünüyor. Bunun yanında yine açılan kardelen çiçekleri ve ovada yaşayan birçok farklı kuş türleri de bu güzelliğe ortak oluyor. Bu bölgenin farklı farklı yerlerini gezip birçok ilginç anlara tanık oluyorum. Bunu insanlarımızla paylaşıp, yaşadığımız yerde ne kadar büyük zenginlikler olduğunu bu şekilde göstermek istiyorum. Yıllardır Yüksekova'da gezilerim devam ediyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2023, 05:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER