Yüksekovalı Öğretmen Ve Öğrencilerden Hayır Kermesi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde bulunan Kolej Öğretmenleri ve Ögrencileri maddi durumu iyi olmayan aileler için hayır kermesi düzenledi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova İlçesinde bulunan Kolej Öğretmenleri ve Ögrencileri maddi durumu iyi olmayan aileler için hayır kermesi düzenledi.

Yüksekova'nın İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Yüksekova Teknokent Koleji öğretmenleri ve öğrencileri maddi durumları iyi olmayan aileler için okulun bahçesinde hayır kesmesi düzenledi.

Öğretmen ve öğrenciler kurdukları standlarda kendi hazırladıkları pasta, tatlı, içecek ve yemekleri satarak maddi durumu iyi olamayan aileler için para topladılar.

Düzenlenen kermeste öğretmen ve öğrenciler ayrıca halat çekme oyunu, ip atlama oyunu, çuvalla koşma oyunu oynarken, birlikte halay çekip doyasıya eğlendiler. Düzenlenen bahar şenliği etkinliğinde renkli görüntüler oluştu.

Okul Müdür Yardımcısı Feryat Sömer, ‘’Kermesimiz yardım amaçlı yapmıştır. Öğrenciler kendilerince evde yaptıkları ve aldıkları yiyecek ve içecekleri burada satarak yardımlarda bulundular. Öğrenci ve öğretmenler arasında çeşitli yarışma ve değişik etkinlikler düzenlediler. Okulumuzda bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz Bahar Şenliğimiz ile bizler de böyle birşeyler yapmak istedik. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum, iyiki varlar’’ dedi.

Felsefe Grubu Öğretmenlerinden Kader Özorhan Saklamaz, ‘’Bahar Şenliği adı altında boylesi güzel bir hayr kermesi oluşturmaya çalıştık. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerimiz için düzenledik bunu. Öğrencilerimiz evde yapıp getirdikleri pasta, tatlı, içecek ve yöresel yemekleri açtığımız standlarda sergileyip satmaya çalıştılar. Buradan elde ettikleri gelirin tamamını belirlediğimiz ailelerimize dağıtılacaktır. Bu güzel etkinlikte emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Çok iyi bir iş çıkardılar. Ayrıca hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz bir yılın stres ve yorgunluğunu değişik oyun ve etkinliklerle attılar. Hepimiz için güzel bir gün oldu’’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2023, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER