Yüksekovalı Vatandaşlardan Eczacılara çağrı: Artık Cengiz Topel Caddesinde 'Nöbetçi Eczane' Her Akşam Bulunsun

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Cengiz Topel Caddesinde her gün bir eczanenin 'Nöbetçi Eczane' olarak açık olması talebinde bulundular.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Cengiz Topel Caddesinde her gün bir eczanenin 'Nöbetçi Eczane' olarak açık olması talebinde bulundular.

İlçenin 130 Bin nüfusa dayanmasıyla beraber vatandaşlar, akşamları 'Nöbetçi Eczane'lerin az ve çoğu zaman da uzak olmasından dolayı yakındılar.

Özellikle Vatandaşlar 'Nöbetçi Eczane'nin birgün çarşıda, birgün hastahane kavşağında açık olmasından öte artık sürekli olarak iki noktada akşamları hizmet verilmesini istediler.

Hastahane kavşağında 'Nöbetçi Eczane' açık olduğunda vatandaşlar merkezden oraya gitmek için taksi tutmak zorunda kalırken, aynı şekilde Cengiz Topel Caddesi üzerinde açık olduğunda hastahane tarafındaki vatandaşlar aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirttiler.

Vatandaşlar biran önce iki noktada 'Nöbetçi Eczane'nin olmasını istediler.

''ARTIK HER 2 NOKTADA NÖBETÇİ ECZANE AÇIK OLSUN''

HEDİYE EVİN, ''Kesinlikle önemli bir sorun. Merkezde akşamları gerçekten nöbetçi eczane konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Dün arkadaşımla beraber ilaç almak için çarşıya geldik ama maalesef hastahane yanında açık olduğu için taksi tutup oraya gittik. İster istemez bu da ayrı bir sıkıntı. Onun için Eczacı arkadaşlarımızdan ricamız artık hem Cengiz Topel Caddesi hem de Hastahane kavşağında hergün açık olmalarını istiyoruz'' dedi.

FERDİ DARA, ''Kesinlikle önemli bir konu diyebilirim. Ben akşam buradan çıktığımda bir olaya şahit oldum. İnan biri ilaç alacaktı o da sanırım parası yoktu hastahaneye gitsin diye. Biz de yardımcı olup gönderdik. Bir de bunun dönüşü var taksi tutmak için. Onunla beraber bide ilaç ödemesi var yani baya zor olacak bir durum. Biz de burada Eczacı arkadaşlara sesleniyoruz, rica ederiyoruz artık Cengiz Topel'de de sürekli akşamları nöbetçi eczane bulundursunlar'' Şeklinde konuştu.

ŞİLAN ABDULLAH, ''Özelikle akşamları bazen nöbetçi eczane bulamıyoruz. Faklı noktalarda bulunduklarında bize çok maaliyetli duruyor. Bir de ilaç ücreti var bu durumda yani zorlanıyoruz. Bir de eczacı arkadaşlarımızdan talep ediyoruz artık 2 noktada nöbetçi eczane bulunsun hergün'' İfadelerini kullandı.

ROJHAT DÜZEN, ''Hastahane zaten baya uzak. Özellikle tek nöbet sistemi olduğunda o zaman bize düşen kısım uzak olunca tabiki de daha da sıkıntı oluyor. Biz de çağrıda bulunuyoruz yetkililere artık 2 noktada nöbetçi eczane bulundurun'' dedi.

ÖZLEM ZENGİN, ''Aslında bu durum şöyle iyi olabilir. Her 2 noktaya nöbetçi eczane sürekli olursa emin olun hiç bir vatandaş sıkıntı çekmez. Çünkü dönüşümlü olduğu için bizlere baya maaliyetli oluyor bu durum. Biz de eczacı arkadaşlara çağrı yapıyoruz; lütfen artık 2 nöbetçi eczane sistemini kurun herkes rahatlasın'' İfadelerini kullandı.

MEMET DURNA, ''Hastane zaten 5 kilometre uzaklıkta şimdi bizden. Bir de buradan kalk bir araç tut git. Enazından 300 TL'den aşağı değil. İnsanların daha fazla mağdur olmaması için biz de burada yetkililere sesleniyoruz artık hem Cengiz Topel Caddesi hem de hastane kavağında sürekli 2 nöbetçi eczane bulunsun'' Şeklinde konuştu.

ROJBİN AŞKAN, ''Evet ben de bir çalışan olarak gerçekten artık nöbetçi eczanenin 2 yerde sürekli hizmet vermelerini istiyorum. Bizim de eczacı arkadşlarımızdan ricamız artık bu duruma çözüm getirmeleridir'' İfadelerini kullandı.

ZİNAR FIRAT, ''Malum hastane uzak. Bazen burada eczane bulamıyorsun. Akşam olunca ilaç almak için taksi tutup buradan hastahane kavaşağına gidiyoruz. Onun için her 2 noktada artık nöbetçi eczane bulunsun. Zaten durumlarımız kötü. Artık yardımcı olsunlar'' dedi.

VELAT DÜZEN, ''Biz de bu konuda inan mağdur oluyoruz. Biz gerçekten eczacı arkadaşlarımızdan ricamızdır artık 2 noktada bu nöbetçi eczane sistemini kursunlar. Emin olun bazınlarında maddi tarafından durumaları kötü olduğundan dolayı inan ilaç da almıyorlar. Onun için artık bu sesimize kulak versinler'' İfadelerini kullandı.

SERHAT ÇOĞAÇ, ''Evet çok önemli bir konu buna arkadaşlar kesinlikle kulak vermeli. Çünkü 2 noktada acilen artık nöbetçi eczene hizmet vermeli. Biz bunu eczacı arkadaşlarımzıdan acilen bekliyoruz'' Şeklinde konuştu.

ABDULLAH BİRTEK, ''Eczacı arkadaşlarımıza burada sesleniyoruz artık Cengiz Topel Caddesinde sürekli nöbetçi eczane bulunsun. İnşallah kısa sürede bu müjdeli haberi alacağız hepsinden'' dedi.

NESİM AKÇA,''Öncelikle Yüksekova Güncel'i tebrik ediyorum böyle güzel konuları gündeme getirdiği için. Evet biz de diyoruz artık kesinlikle Cengiz Topel Caddesi ve Hastahane Kavşağında 2 nöbetçi eczanenin hizmet vermesi gerektiğini düşünüyorum. Onun için yetkilerden biran önce bu konuyu çözmeleri için ricada bulunuyoruz'' İfadelerini kullandı.

KIYASETTİN DAĞLAR, ''Eminim her kesin eczacı arkadaşlardan bu isteği var. İnşallah eczacı arkadaşlarda bu konuyu göz önüne alıp artık 2 noktada nöbetçi eczane sistemi devreye girer vatandaş rahat olur'' Şeklinde konuştu.

MEHMET ŞEKER, ''Bu sıkıntıyı inanıyorum arkadaşlar kısa sürede çözecektir. Çünkü biz de sıkıntı yaşıyoruz nöbetçi eczane tek olunca. Acilen arkadaşlar bu sistemi çözer artık 2 noktada hizmet verilsin'' dedi.

KESKİN KESKİN, ''Biz de burada sesleniyoruz eczacılarımıza. Artık bize kulak verin bu durumu çözün. İnsanlar artık mağdur olmasın.Gerçekten tek bir noktada olunca başka yer sıkıntı yaşıyor. Onun 2 noktada hizmet verilsin'' İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2023, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER