Yüksekovalı Yazar Dinçer 2'inci Kitabının Tanıtımı İçin Okuyucularıyla Bir Araya Geldi

Yüksekovalı Yazar Behice Dinçer 2'inci kitabı olan ''Dicle'nin Taşları'' isimli kitabının tanıtımı için okuyucularıyla bir araya geldi.

Yüksekovalı Yazar Dinçer 2'inci Kitabının Tanıtımı İçin Okuyucularıyla Bir Araya Geldi

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekovalı Yazar Behice Dinçer 2'inci kitabı olan ''Dicle'nin Taşları'' isimli kitabının tanıtımı için okuyucularıyla bir araya geldi.

Yazar Dinçer, Yüksekova Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan 'Loca & Life Bistro' isimli Cafe'de okucuyucularıyla buluşarak, gelen misafirlere imzalı kitaplarını dağıttı.

Yazar Behice Dinçer, ''Açılıştan dört gün önce Van'dan Yüksekova'ya gelmiş bulunuyorum. İkinci kitabımın imza gününe çok sayıda okuyucu ve aralarında Yüksekova HDP İlçe Yöneticileri, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzettin Metin, Yüksekova Halkın Sesi Gazetesinin Sahibi Gazeteci Ali Yiğit ve çok sayıda okuyucumuz yer aldı. Bizde gelen misafirlerimize ikinci kitabımızı imzalı bir şekilde verdik. İnşallah bununla beraber Yüksekova ve bölgede okuyucu kesimi çoğalır diyen Yazar Dinçer Şöyle devam etti.

Dinçer, ''Kitap okuma aşkı ve kaleminden dökülenleri paylaşma isteği, elinizdeki kitabın ortaya çıkmasını ve yüreği onun gibi çarpan tüm yüreklere dokunmasını ümit ediyorum'' dedi.

YAZAR BEHİCE DİNÇER KİMDİR... 

Behice DİNÇER; 1966 yılında kızıla kesmiş bir hazan mevsiminde, yedi kardeşin 4'üncüsü olarak Hakkâri'nin  Yüksekova ilçesinde doğdu. Orta öğrenimini Yüksekova'da tamamladı. 1986 yılında Yüksekova Nüfus Müdürlüğünde memurluk hayatına başladı. Geçen zaman içinde hayatının anlamı olan Beyza ipek ile Muhammed Emin isminde iki evlada sahip oldu. Hırslı ve tuttuğunu koparan yapısı;onu, üniversite okumaya sevk etti. 2004 yılında Eskişehir Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümünden mezun olan yazar, 2009 yılında memurluktan emekli oldu. Uzun yıllardır Van merkezde ikamet eden Behice Dinçer'in, hayatında hep var olan edebiyat aşkı peşini bırakmadı. İçinde saklı olan yazma aşkıyla duygularını birleştirip kimi zaman şiir, kimi zaman da düzyazı olarak bunları kaleme döktü. 2016 yılından beri bazı sitelerde köşe yazarlığı yapıyor. 

YAZAR DİNÇER'İN ESERLERİ ŞÖYLE:

1- Bir Sevda İki Yürek

2- Dicle'nin Taşları

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2022, 03:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan SUVAROĞLU
İhsan SUVAROĞLU - 2 yıl Önce

Helal olsun Behice abla. Emeğin ve gayretin kutludur.

Abit Kar
Abit Kar - 2 yıl Önce

Hayallerinin gücünü hayatının her anında hissetmen dileğiyle. Başarı senden eksik olmasın.

Sebrullah mele Alî
Sebrullah mele Alî - 2 yıl Önce

Ser xêrê be xweda yar û alîkarbe temenek dirêj û tendurust divêm hertim serfirazbî şêre jina Hêja u qedirbilind Behîce xan em benda pirtuka sisîyan bi zimanê dayikê ne
Wê çêja zimanê Mela ê Cizîrî,Feqiyê Teyran û Ehmed ê Xanî bide Hertim serkeftî u serfirazbî rêzdarê Behîce xan

SIRADAKİ HABER