Yüksekovalı Yerel Müzisyen Şimdi Ailesiyle Damı, Penceresi Olmayan Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 20 yıldır müzisyen olan Yusuf Duru isimli vatandaş damsız, penceresiz ve içerisi poşetlerle kaplı bir evde zor şartlar altında ailesiyle yaşam mücadele verirken görenlerin yüreklerini dağlıyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde 20 yıldır müzisyen olan Yusuf Duru isimli vatandaş damsız, penceresiz ve içerisi poşetlerle kaplı bir evde zor şartlar altında ailesiyle yaşam mücadele verirken görenlerin yüreklerini dağlıyor.

İlçede ikamet eden 4 nüfuslu Duru ailesinin evi geçtiğimiz aylarda bilinmeyen bir nedenle yandı.

İlçe’nin Esenyurt mahallesinde yaşayan 4 nüfuslu Duru ailesi; çatısız, penceresiz ve dökük bir evde hayatlarını sürdürüyor.

“Yıllardır düğünlerde kullandığı malzemelerini evini yapmak için sattı”

Yıllardır yerel sanatçılık yapan ve düğünlerde şarkı söyleyen Yusuf Duru, şuan durumu ise görenlerin içini yakıyor.
Yusuf Duru yeni ev yapmak için yıllardır düğünlerde kullandığı malzemelerini satarak yapmaya başlarken, evin sadece temel ve duvarlarını bitirebildi.

Elinde hiçbir şeyi kalmayan Duru ailesi şuan ise damsız, penceresiz ve poşetlerle kapatılan bir evde 2 çocukla beraber zorlu bir mücadele veriyorlar.

''Madalya sahibi iki çocuk telefon ışığında ders çalışıyor''

Damı, penceresi olmayan ve kış ayların yaklaşmasıyla soğuyan evde yaşam mücadelesi veren ailenin çocukları tekvando dalında gösterdikleri başarı sayesinde madalyalar aldı. İki başarılı çocuk Şimdi ise karanlıkta telefon ışığında ders çalışıyor.

“Herşeyi çocuklarım için istiyorum”

46 yaşında ve 20 yıllık müzisyenlik yapan Yusuf Duru, “Ben 46 yıllık ömrümde haram lokma yemedim, çocuklarıma da yedirtmem. Bundan birkaç ay önce evim yandı. Tüm birikimimde bu yangınla birlikte  kül oldu. Müzisyenlik yıllarımda kullandığım malzemelerimi ev yapmak için satmak zorunda kaldım. Eşimle birlikte anca evin kaba inşaatını bitirebildim. Evde hiçbir şeyimiz yok. Her şeyimiz yandı. Allah komşularımızdan da razı olsun. Bizleri asla yalnız bırakmadılar. Bize yiyecek getiriyorlar. Her baba gibi bende Çocuklarıma güzel bir gelecek vermek istiyorum. Ama yaşadığım mağduriyet beni çocuklarıma karşı çok mahcup ediyor. Çünkü çocuklarım çok başarılı ikisi de tekvandoda madalya aldı. Ben sadece çocuklarım için üzülüyorum. Havalar soğumaya başladı. İki küçük çocuğum kış soğuklarında burada yaşayamaz. Ailem için elimden gelen her şey yaptım ama anca bu kadar yapabildim. Çocuklarım için buradan yetkililerden, hayırseverlerden yardım bekliyorum” dedi.

“Kış geliyor havalar soğudu çocuklarım üşüyor”

Çok zor günler geçirdiklerini belirten Yusuf Duru’nun Eşi Mahiye Duru ise, “Burası çadır gibi bile değil. En azından çadırların 4 bir yanı kapalı ama iki çocuğumla kaldığımız bu yerin 4 bir yanı açık. Gördüğünüz gibi naylonla, çadırla, penceresi olmayan bir yerde kalıyoruz. Geceleri çok soğuk oluyor. Çocuklarım üşüyor ama elimizden hiçbir şey gelmiyor. Burada elektrik ve suyumuz da yok. Komşularımızdan su alıyoruz. Çok mağduruz. Devlet büyüklerimizden, hayırseverden yardım eli bekliyoruz” İfadelerini kullandı.

DURU AİLESİNE YARDIM ETMEK İÇİN İLETİŞİM NUMARASI: 0545 348 87 50 - YUSUF DURU

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2023, 05:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER