Yüksekovalılar 'Anjiyo Ünitesi' İstiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar 130 binlik nüfusa dayanmasıyla ilçeye artık ''Anjiyo Ünitesi'' kurulmasını istediler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - ÖZEL

Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar 130 binlik nüfusa dayanmasıyla ilçeye artık ''Anjiyo Ünitesi'' kurulmasını istediler.

Gün geçtikçe büyüyen-gelişen Yüksekova ilçesi, tek hastanenin olması ve içinde özellikle şart olan ''Anjiyo Ünitesi'' olmaması vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.

Yüksekova, Şemdinli, Derecik ve Esendere Beldesi olmak üzere toplam 200 bin nüfusa sahip olmasıyla bölgede kalp ve damar gibi hastalıkların olan vatandaşların direk Hakkari ve Van gibi illere gönderilmesiyle yol mesafeside katarak büyük sıkıntılara neden olduğunu söylediler.

Özellikle Kalp ve damar gibi hastalıklarla boğuşan vatandaşlar için yol mesafesi adeta çileli yola dönüşürken 'ANJİYO ÜNİTESİ'ni artık Yüksekova ilçesine kurulmasını istediler.

''KALP VE DAMAR HASTALIKLARA YENİK DÜŞEN BİR VATANDAŞ İÇİN YOL MESAFASİ NE KADAR OLUYOR''

Bakıldığında, HAKKARİ-YÜKSEKOVA ARASI - 78 KİLOMETRE VE 1 SAAT 32 DAKİKA... HAKKARİ-ŞEMDİNLİ ARASI - 132 KİLOMETRE VE 2 SAAT 52 DAKİKA... HAKKARİ-DERECİK ARASI - 190 KİLOMETRE VE 4 SAAT 26 DAKİKA... HAKKARİ-ESENDERE ARASI - 116 KİLOMETRE VE 1 SAAT 45 DAKİKA... HAKKARİ-BÜYÜKÇİFTLİK ARASI - 85 KİLOMETRE VE 1 SAAT 28 DAKİKA yol mesafesi alıyor.

''VAN-YÜKSEKOVA ARASI''

Bakıldığında, VAN-YÜKSEKOVA ARASI - 192 KİLOMETRE VE 3 SAAT 32 DAKİKA... VAN-ŞEMDİNLİ ARASI - 243 KİLOMETRE VE 4 SAAT 51 DAKİKA... VAN-DERECİK ARASI - 260 KİLOMETRE VE 4 SAAT 39 DAKİKA... VAN-ESENDERE ARASI - 229 KİLOMETRE VE 4 SAAT 12 DAKİKA... VAN-BÜYÜKÇİFTLİK ARASI - 188 KİLOMETRE VE 3 SAAT 20 DAKİKA yol mesafesi alıyor.

''VATANDAŞLAR ARTIK YÜKSEKOVA'YA 'ANJİYO ÜNİTESİNİ' KURULMASINI İSTİYOR''

Sabır Sevmiş, ‘’Burada sadece Yüksekova’yı ele almayalım. Burada Şemdinli, Derecik, ve Esendere’de var. Özellikle bölgede insanlar kalp ve damar gibi hastalıkla olduğu zaman sıkıntılar yaşıyor. İnsanlar burada kalp krizi geçirdiği zaman en yakın burada Hakkari var ve yolda bazı aksilikler oluyor. Bazen yolda bile vefat eden insanlarımız oluyor. Ondan dolayı çok büyük bir ihtiyaç. Biz acil Yüksekova hastanemize anjiyo ünitesini istiyoruz’’ dedi.

Cahide Bor Önver, ‘’Çok ciddi bir problem. Anjiyo ünitesi Yüksekova’da yok ama 130 bin nüfusa sahip bir yerden bahsediyoruz. Maalesef buradan Van ve Hakkari illerine gönderiliyor olmadığı için bazen de ister istemez yolda hayatını kaybediyor. Devlet büyüklerimizin acilen bu konuya el atmalarını bekliyorum. Bide Şemdinli ve Derecik’te gelen bu hastayı düşünün yol mesafesi daha fazla oluyor. Onun için acilen bu konuya el atılması lazım. Artık anjiyo ünitesi Yüksekova’ya kurulmasını bekliyoruz’’ İfadelerini kullandı.

Sinan Tayak, ‘’Tüm Türkiye’de büyük yatırımlar olurken, ilçemizde anjiyo ünitesi olmaması, kalp ve damar cerrahisinin olmaması en büyük eksiğimizdir. Malum Yüksekova büyüyen gelişen bir ilçe, il olma yolunda giden bir ilçe. Bununla beraber Şemdinli, Derecik ve Esendere beldemizle beraber toplam 200 bin nüfusa sahip oluyor. Buradaki hastalar ister istemez Hakkari ve Van’a gönderiliyor. Bazen yolda kaybettiklerimiz oluyor. Artık yakınlarımızı yollarda kaybetmek istemiyoruz. En büyük talebimiz artık ilçemize kurulmasını istiyoruz’’ Şeklinde konuştu.

İslam Gürdal, ‘’Geçenlerde hastanemizde anjiyo ünitrsinin olmadığı öğrendim. Biliyorsun bu anjiyo ünitesi olursa sadece Yüksekova merkez değil, Şemdinli, Derecik ve Esendere’den gelen vatandaşlara hizmet verecek. Bu durumlar hala varken anjiyo ünitesi hastanemizde yok. Bizde yetkililerde artık ilçemize kurulmasını istiyoruz’’ dedi.

Resul Ereli, ‘’Malum ilçemizde kalp krizi geçiren vatandaş burada değil hemen dışarıya sevk ediliyor. Onun yetkililerden acilen anjiyo ünitesi işitiyoruz. Çünkü artık o yol mesafesinden kurtulalım’’ İfadelerini kullandı.

Rıdvan Altun, ‘’Burada yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biri anjiyo ünitesinin Yüksekova’da olmaması. Ben bu durumu birkaç kez kendim yaşadım. Annem vefat etmişti ama öncesinde çok bu sıkıntıyı yaşadık. Genellikle Hakkari, Van’a ve diğer illere gönderiyorlar. Bizde en kısa sürede bu hizmetin memleketimize gelmesini istiyoruz’’ Şeklinde konuştu.

İhsan Atay, ‘’130 binlik bir nüfusumuz var ama bu hizmet daha gelmedi ilçeye. Bize yakın ilçelerde gelen vatandaşlarda gelip direk Hakkari ve Van’a gönderiliyor. Artık bu sıkıntıdan kurtulmak için biran önce ilçeye anjiyo ünitesini kurulmasını talep ediyoruz’’ dedi.

Tahir Demir, ‘’İlçemiz bölgede büyük nüfusa sahip yerdir. Buda Hakkari’nin tam ortasında yer almaktadır. Anjiyo ünitesinin Yüksekova’da olmaması bizim için çok büyük bir eksikliktir. Düşünün Şemdinli’den, Derecik’ten ve Esendere’den Yüksekova’ya daha erken gelir ama buradan Hakkari ve Van olduğu zaman yol mesafesiyle çok sıkıntılar yaşanıyor. Bunun için yetkililer biraz önce buna el atması lazım. Artık anjiyo ünitesi ilçeye kurulsun’’ İfadelerini kullandı.

Nusret Gürdal, ‘’Bizler yıllardır bu sıkıntıyı yaşıyoruz Anjiyo ünitesinin olmadığı için Çünkü 3 ilçe bir belde ile Hakkari ve Van’a sevk ediliyor buda çok sıkıntılara neden oluyor. Onun biran önce ilçeye anjiyo ünitesinin verilmesi. İnşallah kısa sürede gerçekleşir’’ Şeklinde konuştu.

Nevzat Boz, ‘’Anjiyo ünitesi mutlaka bulundurması gerekiyor. Çünkü Yüksekova ve diğer ilçede buradan geçiyor onun için en kısa sürede çok teşekkürlü bir cihazın buraya kurulmasını istiyoruz’’ dedi.

Fazıl Kurt, ‘’ Bizde artık ilçemize en kısa sürede anjiyo ünitesinin kurulmasını istiyoruz. Çünkü yaşanan onca yol mesafesi zaten başlı başına bir sıkıntı. Onun için artık Yüksekova’ya bu hizmet getirilsin’’ İfadelerini kullandı.

Feyzi Özek, ‘’Evet Yüksekova 130 nüfusa sahip ama hala bu hastalıklar yüzünden onca yoldan diğer illere götürülüyor. Bizde buradan yetkililere sesleniyoruz artık bu cihazı ilçeye kurulmasını talep ediyoruz’’ Şeklinde konuştu.

Vahap Çoruh, ‘’130 binlik bir nüfusa sahip olan Yüksekova’da hala anjiyo ünitesi yok. Şemdinli, Derecik ve Esendere beldesinden bide düşünün yol mesafesi daha çok oluyor. Onu için yetkililerden artık ilçemize anjiyo ünitesinin getirilmesini istiyoruz’’ dedi.

Zafer Milas, ‘’Artık şarttır buraya anjiyo cihazının kurulması. Çünkü doğal olarak insanlar öyle bir sorunla karşılaştıklarında hemen en yakın şehirlere gönderiliyor. Bizde yetkililerden ilçemize cihazın kurulmasını istiyoruz’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2023, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER