Yüksekovalılar İran'ın Tebriz Peribacalarını Gezdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren STIGIA Turizm öncülüğünde bir araya gelen 15 kişilik grup, İran'ın Tebriz şehrinin Doğu Azerbaycan eyaleti sınırları içinde yer alan ve Kapadokya'yı andıran Kendovan bölgesini gezdi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - İRAN-TEBRİZ - (ÖZEL)

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren STIGIA Turizm öncülüğünde bir araya gelen 15 kişilik grup, İran'ın Tebriz şehrinin Doğu Azerbaycan eyaleti sınırları içinde yer alan ve Kapadokya'yı andıran Kendovan bölgesini gezdi.

Dünyanın sayılı yerlerinde aynı benzerlikte bulunan kayaların içine oyulmuş evler, günümüze rağmen turistlerin en çok uğrak mekanlarından biri olmaya devam ediyor.

Yüksekovalı 15 kişilik heyet, Kendovan Peribacalarını ziyaret ederken, eskiye dayalı bir tarihle günümüze kadar gelen taş evleri yerinde gezen Yüksekovalılar, manzara karşısında hayran kaldı.

''İRAN'IN TARİHİ YERLERİNİ MERAK EDENLER İÇİN TUR DÜZENLEDİK''

Yüksekova'dan İran’a bir tur düzenlediklerini belirten STIGIA Turizm şirketinin sahibi Mehdi Gözey, “Yüksekova'dan yurt dışına turumuzu yaptık. Güzel gidiyor. Bizde 15 kişilik grupla farklı noktaları gezdikten sonra Tebriz'e bağlı Kendovan peribacalarına geldik. Muhteşem bir yer, herkesi bu tarihi görmeye davet ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde turlarımız devam edecek'' dedi.

''TARİHİYLE GÜNÜMÜZE KADAR GELEN KENDOVAN KÖYÜ''

YEKDASDER Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut ise bu hafta İran'ı gezdiklerini belirterek, “15 kişilik grupla İran'ın farklı kentlerini gezdik ve tanıttık. Tarihiyle adeta büyülüyor. Şimdi de en önemli tarihi olan taş evler olarak bilinen Kendovan peribacalarını gezdik. Hayran bırakıyor güzelliğiyle. Arkadaşlarda çok beğendi. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz bu turlara'' ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2023, 17:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf Karagöz
Yusuf Karagöz - 6 ay Önce

Metin ellerine sağlık.guzel haber, detay ve gezi şartları nedir...

SIRADAKİ HABER