Yüksekovalılar Tebriz'in Tarihi Alanlarını Gezdiler

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren STIGIA Turizm öncülüğünde bir araya gelen 15 kişilik grup, İran'ın Tebriz şehrinin tarihi alanlarını gezdiler.

Yüksekovalılar Tebriz'in Tarihi Alanlarını Gezdiler

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren STIGIA Turizm öncülüğünde bir araya gelen 15 kişilik grup, İran'ın Tebriz şehrinin tarihi alanlarını gezdiler.

Her bir köşesi tarih kokan Tebriz kentin ihtişamıyla turistlerin en çok uğrak mekanlarından biri olmaya devam ediyor.

Yüksekova STIGIA Turizm ve YEKDASDER'le beraber ilçede 15 kişiyle İran'ın Urmiye'nin kuruyan gölnü ve ardında Tebrizde bulunan Kendovan'ın perbacalarını gezdi.

Buraları gezen Yüksekovalılar ardında Tebriz kentinde yer alan, Şah gölü, Şairler anıtı, Kaçar Müzesi, Gök Mescidi, Azerbaycan Müzesi, Eynalı dağı ve gölü, Tebriz kapalı çarşısı ve saat meydanını gezerek gezdiler.

Mehdi gözey ve Hakan Zanyar Aykut'un rehberliğinde turlarını tamamlayan 15 kişilk ekip akşam saatlerinde Urmiye ve ardında Yüksekova merkezine geçtiler.

''BİZLER YÜKSEKOVA'DAN DÜNYAYA AÇILAN BİR KAPI OLACAĞIZ''

Yükskeovalı grubun İran turunda memnun kaldıklarını belirten STIGIA Turizm Sahibi Mehdi Gözey, ''15 kilik grup ilk olarak Urmiye gölünü ardında Kendovan köyünde bulunan peribacalarını gezdik. En önemlisi biz Tebriz kentinde bulunan Şah gölü, Şairler anıtı, Kaçar Müzesi, Gök Mescidi, Azerbaycan Müzesi, Eynalı dağı ve gölü, Tebriz kapalı çarşısı ve saat meydanını gezerek turun keyfini çıkartı. Gezdiğimiz tüm alanlar tamamen tarihi alanlardır. Gayet güzel ve keyifli bir tur oldu diyebiliriz. Bundan sonrada da aynı şekilde devam edeceğiz. İlkkez yaşanıyor bu turlar Yüksekova'da. Bizde bu ilkleri yaşadığımız için mutluyuz, gururluyuz'' dedi.

''TURLARIMIZ DEVAM EDECEK''

Tarihi saklı yerleri yerinde gezdi, gördük beraberce budan keyif aldıklarını belirten YEKDASDER Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, ''Yüksekova'da ilkkez bu turlar yapıldı onu mutluluğunu yaşıyoruz. 15 kişilk gurupla İran değişk kentlerini ve tarihi alanlarını gezdik. Bizler Urmiye'den başladık ilk turumuza. Ardında tarihiyle meşhur olan Tebriz kentini karış karış gezdik. Burada Şah gölü, Şairler anıtı, Kaçar Müzesi, Gök Mescidi, Azerbaycan Müzesi, Eynalı dağı ve gölü, Tebriz kapalı çarşısı ve saat meydanını gezerek tanıtımını yaptık dostlarımıza. Hepside çok mutlu oldu bu turdan. İnşallah yine aynı şekilde turlarımız devam edecek. tüm turlarımız güven için de yapılıyor. Onun için herkse bu turlarda keyif alacak'' İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER