Yüksekovalılar ‘’Yeni Yüzyılda’’ İl Müjdesini Dört Gözle Bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar Türkiye’nin ‘’Yeni Yüzyılına’’ girmesiyle Yüksekova’nın il olma müjdesini dört gözle beklediklerini belirttiler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - ÖZEL

Yüksekova ilçesinde vatandaşlar Türkiye’nin ‘’Yeni Yüzyılına’’ girmesiyle Yüksekova’nın il olma müjdesini dört gözle beklediklerini belirttiler.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 19 ilçenin il statüsüne alınacağı açıklaması, Yüksekova ilçesinde heyecana neden olmuştu.

2017'den beri Yüksekova'nın il olacağı yönünde açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri ile 19 yeni il ve 27 ilçe için adeta sinyal verilmişti.

Bu açıklamanın ardından gün geçtikçe artan nüfusu ve şehirleşme yönünde ilerleme katan Yüksekova'nın; il olmasının tekrar gündeme gelmesi, vatandaşlar arasında heyecana neden olurken, Türkiye’nin yüzyıla girmesiyle, ilçe halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan il müjdesini bekliyor.

Bunun üzerine bizde YÜKSEKOVA GÜNCEL HABER olarak mikrofonlarımızı vatandaşlara uzatarak il heyecanıyla ilgili görüşlerini aldık.

‘’YÜKSEKOVA HER KONUDA İL OLMAYI HAKETMİŞ DURUMDA’’

Dört gözle il olmayı beklediklerini belirten Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, ‘’Uzun zamandır Yüksekova’nın il olma gündemi vardı. Cumhurbaşkanımızın 2017 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin genel kurulunda Yüksekova’nın olma sözünüz var dedik. Sözüm söz Yüksekova’yı il yapacam. Yüksekova coğrafi konumu itibariyle il olaya müsait bir ilçedir. Nüfus bakımında da müsaittir. Yüksekova’nın biran önce il olması elzemdir. MHP Başkanı Devlet Bahçelinin ardında bir açıklaması oldu. 100 il ve 1000 ilçeye çıkarma çalışması sonrası yeniden bizlerde bir heyecan başlattı. Bizlerde Türkiye’nin yeni yüzyılında Yüksekova’nın il yapma müjdesini bekliyoruz. Bugüne kadar Cumhurbaşkanın verdiği tüm sözlerini yerine getirdi. İnanıyoruz bunu da yapacak en sonunda ilimize kavuşacağız’’ dedi.

‘’HER PLATFORMDA İL OLMAYI DİNLENDİRDİK’’

Senelerdir il olmayı beklediklerini belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Vedat Çoğaç, ‘’Bizler kesinlikle 29 Ekime cumhurbaşkanımızdan il müjdesini bekliyoruz. Devlet Bahçeli’nin söylemi de vardı 100 il projesi. Bunların içesinde de Yüksekova’da var. Bizlere bu müjdeyi vermesi tüm Yüksekovalılar artık bekliyor ve istiyor. Biz yüzlerce platform da bu il meselesini söyledik, dinlendirdik. Bütün STK’lılar, vatandaşlar olarak bunu hep istedik. Hatta kamuoyu baskısını da oluşturarak. Fırsat bildiğimiz her yerde bunu istedik söyledik. İnşallah bunun sonucunda müjdeyi alırız ve il oluruz. Bir aksaklık olmasa böyle bir durumu kesinlikle bekliyoruz. İnşallah bu müjde bize güzel bir şekilde verilecek’’ İfadelerini kullandı.

‘’İL OLMAK İÇİN TÜM VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ’’

Yıllardır il olmak için çalıştıklarını belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ‘’Malum geçtiğimiz günler MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin yüzüncü yılı nedeniyle 100 il 1000 ilçe olarak projelerini açıklamışlardı. Bizde yıllardır il olmayı dört gözle bekliyoruz. Bizde her konumda baktığımızda Yüksekova çok il olmayı hakketmiş durumda. Bizde Cumhurbaşkanımızdan Yüksekova’nın il olmasını dört gözle bekliyoruz’’ Şeklinde konuştu.

‘’ESNAF, VATANDAŞ YÜKSEKOVA’NIN OLMASI İÇİN BEKLİYOR’’

Her yönüyle büyük ölçüde gelişen Yüksekova il olmayı hakkettiğini belirten Esnaf ve Vatandaşlar, ‘’Yıllardır ne zaman il olacak diye kulağımız o gelecek müjdeleyici sözde. İnşallah bu sefer bize verilen il sözü yerine getirilecek. Çünkü artık il olayı dört gözle bekliyoruz. Yüksekova gelişiyor, büyüyor artık il olmasıyla dünyaya açılacak konuma gelecek bir yer. Tek isteğimiz artık bizim ilimizi bize verin. O güzel müjdeyi de sabırsızlıkla bekliyoruz’’ dediler.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2023, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER