Yüksekovalılar: ''Zamlar Bizi Her Şekilde Etkiledi''

Yüksekovalılar alışveriş için market, toptancılara giderek ev ihtiyaçlarını temin ederken bu sene vatandaşlar diğer yıllara göre, yüksek zamlardan dolayı zorlandıklarını belirttiler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Yüksekovalılar alışveriş için market, toptancılara giderek ev ihtiyaçlarını temin ederken bu sene vatandaşlar diğer yıllara göre, yüksek zamlardan dolayı zorlandıklarını belirttiler.

Bizde her hafta olduğu gibi bu hafta'da ''ZAMLAR SİZLERİ ZORLADI MI?'' isimli başlıklı konusu ile vatandaşlara sorduk.

''ZAMLAR SİZLERİ ZORLADI MI SORUSUNA'' Yüksekovalılar gerekli olan mutfak ihtiyaçlarını temin ederken diğer senelere göre yüksek zamlardan dolayı zorlandıklarını ve hayat pahalılığına dert yandılar.

''HERKESİN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ''

SERVET DÜZEN, ''Maalesef zamlar bizi çok etkiledi. İnsanların alım gücü baya düştü. Biliyorsunuz insanlar birşeyler alırken on defa fiyatını soruyorlar. Düşünün çöpte ekmek arayan insnaları gördük üzülüyoruz. İnana bazen çok sayıda kişiye ekmek veriyoruz bedavadan. İnan şuan insalr çok zor durumda'' dedi.

ABİDİN AKSIN, ''Bu zamlardan etkilenmeyen hiç bir vatandaş yoktur. Biz bugün sattığımız malı diğer gün aynı fiyatla maalesef alamıyoruz. Bide artık müşteri korkarak gelip alışveri yapıyor çünkü alım gücü baya düştü. Onun için inşallah kısa sürede bu ekonomi düzelir'' Şeklinde konuştu.

ZÜBEYT KARAHAN, ''Biz eskiden bir kasa zebze aldığımızda baya iyi fiyata alıyorduk şimdi ise gerçekten alırken zorluyoruz. Gelen müşteride haklı olduğu için arada kaLıyoruz. Şuan herşey çok pahalı insanlar alırken 10 kere düşünüyor. Bizde esnaflar olarak zor günlerin geçmesini bekliyoruz'' dedi.

MUĞDAT ŞEN,''Ben bugün alışveriş yapacam ama inan nasıl alacağımı bilmiyorum çünkü herşey almış başını gidiyor. Onun için bu zor günlerin bitmesini istiyoruz'' İfadelerini kullandı.

ZAHİR KILIÇ, ''Geçen sene şekeri 250'den bu sene ise tam 1000 TL diyorlar. İnan artık çok çok zorlanıyoruz. Biz artık bitme aşamasına geldik. Gelde eve eşya al bide bu fiyatlarla. Artık dükkanlarda bize borçta vermiyor.  Allah herkesin yardımcısı olsun'' Şeklinde konuştu.

MUSTAFA ÖZCAN, ''Aslıda bu zamanlarda herkes etkilendi. İnan ben fırıncıyım bazı vatandaşlarımız geliyor vallah, billah bayat ekmek istiyorlar. Ben buna çok üzülüyorum. Çünkü insanalr artık evine hiç birşey alamıyor'' dedi.

BÜLENT KOM, ''Eskiden bu ekmeği 10 TL'den satıyrduk. Şimdi ise 30'den satıyorum. Bunu söylerken bile çok utanıyoruz çünkü onlarında alım gücü yok biliyoruz. İnan ben .çocuğuma mama alıyorum 450TL olmuş bide tek haftalık. Gelde geçin nasıl olacak. İnan bazen ekmeği bedava veriyoruz. İnan bizesnaf ve vatandaşlar hepimiz zor durumdayız'' Şeklinde konuştu.

ÇİMŞİT ALTEKİN, ''İnan artık yaşam şartları baya zor oldu. Çarşıya gelince inan kara kara düşünüyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun'' dedi.

NACİ BARUT, ''Bu zamlar bizi baya ekiledi. Bugün aldığımız eşyaları, yarın aynı fiyatla alamıyoruz. Eskiden olsaydı biz herşekilde alırdık ama şimdi ise zorlanıyoruz'' İfadelerini kullandı.

VELİ GÜRDAL, ''Bizde her vatandaş, her esnaf gibi zorlanıyoruz. Çünkü biz burada satış yaparken çok defasında fiyat değiştiyoruz sırf gönülleri rahat olsun diye. Allah herkesin yardımcısı olsun'' Şeklinde konuştu.

DAVUT ERCAN, ''Bizde zorlanıyoruz çünkü esnaflık bu dönemde daha da zor oldu. Hergün fiyatlar yerinde durmuyor. Satışlar durgun. Vatandaşlarda alım gücü baya düştü. Allah herkesin yardımcısı olsun'' dedi.

ŞEVKET ÖZER, ''Herkesi etkilediği gibi zamlar bizi de etkide. geçen aldığım ürünleribugün sordum baya fark olmuş. Müteri gelirken hergün ayrı fiyatta söylüyebiliyoruz. Biz hem alırken, hemde sataren zorlanıyoruz. Bide kira zamları var baya zor durumdayız diyebiliriz'' İfadelerini kullandı.

SEYFETTİN DERİNSU, ''Nereden baksan hep alım gücü düşüyor. Bizde herkes gibi bu yaşanan zamlardan baya etkilendi. ürünler alırken, her ay her hafta fitalar değişiyor. Allah herkesin yardımcısı oldun. İnşallah yetkililer biran önce bu ekonimiye can suyu bir işlem yapar'' Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2023, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER