Yüksekovalılara Sorduk: Nasıl Bir Belediye Ve Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyorsunuz?

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de yerel seçimlere doğru gidilirken, bizler Yüksekova Güncel Haber olarak vatandaşlara mikrofonlarımızı uzatarak; Nasıl bir belediye ve nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz? diye sorduk.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - ÖZEL

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yüksekova ilçesinde de yerel seçimlere doğru gidilirken, bizlerde Yüksekova Güncel Haber olarak vatandaşlara mikrofonlarımızı uzatarak; Nasıl bir belediye ve nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz? sorusunu sorduk.

Gelişen bir Türkiye'de 81 ilinde hizmetler bir bir yerini bulurken Türkiyenin en doğusunda yer alan Yüksekova ilçesinin bu hizmetlerden mahrum kalmaması adına vatandaşlarda artık ''KURTARICIYI'' beklediklerini söylediler.

Bunun üzerine yaklaşan yerel seçimlere doğru gidilirken, vatandaşlar kafalarında çizdikleri profil ''HİZMET ADAMI'' olacak ''KURTARICIYI'' artık yerel seçimde beklediklerini belirttiler.

Yüksekova'nın geleceği için bizler YÜKSEKOVA GÜNCEL HABER olarak mikrofonlarımızı vatandaşlara uzattık; Nasıl bir belediye ve nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz? diye sorduk.

İŞTE O CEVAPLAR..!

ERGÜN HAKİMOĞLU, ''Özellikle vizyonu olan bir belediye, misyonu olan bir belediye olabilir. En önemlisi olan belediye başkanın haktan olması. 25 yıldır gidip geliyorum Yüksekova'da değişen sadece mevsimler oldu başka bişi olmadı. Onun için özellikle halkın içinden, halkın sıkıntılarını anlayacak biri olacak, halktan olacak. İnsanalr sadece hizmet üretecek birini bekliyor'' dedi.

FİKRET KAHRAMAN, ''Artık biz himet istiyoruz, himet edecek birini istiyoruz. Hiç bir partiye bağlı olmayacak. Kim olursa olsun artık buraya hizmet getirsin. Bu şehir için birileri artık gönülden hizmet etsin. İyi bir işletmeci belediyeyi iştebilir. Çünkü ben belediyeyi fabrika gibi görüyorum. İnşallah bu sefer halktan olur herkesin gönlüne dokunan biri olur'' İfadelerini kullandı.

ÖMER DEMİREL, ''Bildiğimiz kadarıyla belediye hizmet sektörü ama maalesef bu Yüskekova'da çok az olduğunu gördük. Bizde 2 tane info çalışması yaptık İran ve Irak'tan miafirlerimizi davet ettik. İlk izlenimleri ise şehrinizin çok kirli olduğunu belirttiler. Evet biz burada üzüldük. Artık bu sefer halktan herkesin isteyeceği bir başkan olsun. Yüksekova artık kurtarıcı bekliyor. Hizmete hasret kaldık'' Şeklinde konuştu.

ERDİNÇ DÜZEN, ''Yüksekova yıllardır sahipsiz bırakılan bir memleket. Hiç bir zaman adam akıllı gibi bir hizmet gelmedi. Yolar her sene yapıp kaldırıyorlar. Artık biz bıktık kirli bir şehrin içinde yaşamaya. Bizde artık gerçekten herkesin yüreğine dokunacak bir belediye başkanını istiyoruz. Halktan olsun. Parti önemli değil, önemli olan bu şehre hizmet edecek biri olsun. Artık o kurtarıcı gelsin. O hizmet adamı gelsin'' dedi.

SADİ GÜNDÜZ, ''Hizmet konusu olsun nereden gelirse gelsin yeterki hizmet olsun. Evet yıllardır bu hizmetlerden mahrumuz. Artık önümüzde bir fırsat var. Halktan bir başkan olsun. Halkın derdini, sıkıntısını anlayacak biri olsun. Amaç artık şehrimiz olsun, hizmet olsun. Artık bu insanı bekliyoruz'' İfadelerini kullandı.

VAHAP ÇÖLGEÇEN, ''Yılardır batıd ayaşadım birgün olsun bu orada belediyle alakalı sıkıntı görmek. Memleketimize döndük şehrimziden utandık. Hi.çmi vicdanınız sızlamadı. Ama bizde bu sefer diyoruz artık halkın içinden bizleri anlayacak birilerini seçelim. Bu memlkete hizmet gelsin. O başkanı bu Yüksekova'ya kazandıralım. İnşallah bu sefer herkesin benimseyeceği birileri olur'' Şeklinde konuştu.

SEZAİ DUMAN, ''Evet artık bu memleket hizmet istiyor. Yıllardı bizler alt yapısı doğru düzgün olmayan bir yerde yaşıyoruz en büyükm sıkıntıda bu. Evet bu sefer kim olursa olsun ama yeterki halkın içinde birileri olsun. Hizmet adamı olacak birilerini istiyoruz. Yüskekova kurtarıcısını bekliyor. İnşallah bu sefer Yükskeova'nın yüzü güler'' dedi.

SÜLEYMAN ÇAĞALA, ''Parti mesele değil sadece bu başkan adaletli, vicanlı olsun bu memlekete yüreğini bıraksın. Bizler hizmetden yoksun bırakıldık. Bizler bunu haketmiyoruz. Hepimiz elini taşın altına bırakılalım, geleceğimiz için bu başkanı seçelim'' İfadelerini kullandı.

METİN ÖZER, ''Hiç bir zmaan adam akıllı bir hzimet görmek. Çünkü memlket sahşpsiz kladı. Onun için bu kurtacı kimse yürekten, vicdanıyla gelsin bu halka dokunsun. Çünkü geleceğimizi çöplere haps etmeyelim. Artık hizmet istiyoruz, hizmet'' Şeklinde konuştu.

ERDAL YALÇIN, ''Bu şehir hepimizin. Eğer biz sahip çıkmasak kimse çıkamaz. Onun için halkın içinde, yüreğine dokunacak, halkı anlayacak biri olmasını temenni edelim. Çünkü yıllardın hep gelen giden aynı oldu. Artık bu şehir hizmet istiyor. Bu memleket hizmet istiyor. Geleceğimiz için elmizi taşın altına bırakalım'' dedi.

NECATİ ÖZTUNÇ, ''Bizde artık iyi bir belediye, iyi bir başkan istiyoruz. Buda en doğal hakkımız. Bunun için bu halkın sesine kulak verecek her işini yapacak bir adaya yol verelim'' İfadelerini kullandı.

KIYASETTİN ALBAYRAK, ''45 yaşındayım daha adam akıllı bir hizmet görmedim. Bunu üzülmemek elde değil. Çünkü hayatın  buyunca yaşam sağladığın memleket hzimetlerden mahrum. Bizde bir vatandaş olarak artık bu şehrin hizmet adamını bekliyoruz'' Şeklinde konuştu. 

TANER ÇELİK, ''Ben işletmeciyim Daha iş yerime gelen belediye başkanını görmedim ve kim burada belediye başaknı tanımıyorum bile. Onun için herkes elini taşın altına bıraksın. Bu memleketin geleceği için vicalı bir başkanı seçelim'' dedi.

MEHMET EMİN BOZDEMİR, ''Ben hendeklerden son Van'da yaşamay başladım Arada bir burlara geliyorum. Ama iki şehri kıyasladığımızdan Yüskekova tamemen hizmetlerden uzak bir yer kalmış. Onun için halkın içinden, halkı için çalışacak gece gündüzünü şhri için verecek bir aday olsu. Yeterki vicdanlı, dürüst olsun'' İfadelerini kullandı.

ŞEVKET ALTAN, ''Ben Yüskekova'ın en popiler ana caddesi ipekyolunda iş yerim buluyor ama hemen önünde geçen orta refüj can çekişiyor. Gelde yanma, üzülme. Bu saaten sonra herkes elini taşın altına bırakıp bu memkeletin kaderi için o başkan kimse seçelim. Kurtulsun bu memleket bu acaptan'' Şeklinde konuştu.

ŞAHBAZ BOR, ''Parti önemli deği, yerterki bu memlekete hizmet gelsin. Düşünün burada bir otogar adam akıllı. Bu şehrin vizyonu aslında ilk olarak otogardır. Çünkü insanlar ilk burada iner şhri görür. Sadece bu şehrin hizmeti için bir olup hzimet adamı olacak birini seçelim bitsin'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2023, 03:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER