Yüksekovam..!

Yüksekovam..!

VEHBİ ÇORUH - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yazar Vehbi Çoruh, 'Yüksekovam' adlı yeni yazısını okuyucuları için kaleme aldı...

VEHBİ ÇORUH'UN YAZISI ŞÖYLE:

"Yüksekova" sosyal ve kültürel alanda kendini kanıtlamış ve stratejik bir öneme sahip yerdir. Ovamız tarım alanı olarakta önemli bir yere sahiptir. Yeterki çiftçilerimizin üretim yapabilme isteği kırılmasın ve manevrası geniş tutulsun. Şu an kısmen tarım alanı olarak kullanılmaktadır zaten. Ancak bunun ovanın diğer boş olan alanlarına da yayılması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Yüksekova'nın çevresinde bulunan tepelere yapılan yerleşik alanlarını bu denli anlamlı buluyorum. Nedeni ise kent olarak fay hattı üzerinde olması ve ovanın yer yer balçık bir zemine sahip olması da büyük bir etkendir. Küçük baş hayvan yetiştirme sektörünün de son zamanlarda canlılık kazanması yöre halkı açısından güzel bir gelişme sayılabilir. Aslında Yüksekova'nın genel potansiyele bakarsak eğer, il olabilmesi için her hangi bir engel kalmamıştır. Bu şehrin içinde yaşayan her bir birey her alanda "ben yüksekova'lıyım" diyebilecek özgüvene ve donanıma sahip bir şehirdir. Kışının uzun ve soğuk olması yöre halkının biraz olsun sıkıntılı bir süreç yaşamasına sebep olmaktadır. Bu kadarını da memleketimizin bize bir nazı olarak kabul edelim geçsin.

(BİZLERDEN KOPUP GİDEN CANLAR) Değerli okuyanlar son dönemlerde can kayıpları yüreklerimizi acıtıyor. Koca şehir taşımaz oldu artık bizleri, değerlerimizi; kültürümüzü, can ve cananlarımızı, yar ve yarelerimizi bizlerden aldı. Bir birinden güzel değerli insanımızı bizden kopardı, kara toprağa verdik. Herkes bir sevdiğini kara toprağa gümüyor. Hiç bu kadar acımasız olmamıştı bu güzelim şehir. Bizler bu coğrafyanın ve bu şehri güzelleştiren bir birinden güzel renkleriyiz; PİNYANİŞİ, DOSKİ, DİRİ, OREMARİ, SATİ, ERTUŞİ, MARİNİSİ, BAYİ ve HERKİ hiç biri birinden üstün değildir. Bizleri bir araya getiren bu toplumun değerleri, aile büyüklerimiz ve ortak kültürümüzdür. Acılarımız birdir! Herkes bulunduğu konumda sorumluluk sahibidir. Ölüm elbeteki Yüce Rabbimizin takdiridir, yalnız tedbir de bir sorumluluktur. Son dönemlerde bu kadar can kaybı olması düşündürücüdür. Bu anlamda herkes sorumluluk sahibidir. Hepsi de tanıdık yüzler, güzel insanlar ve eminim ki her birinin güzel bir hikayesi vardı. O ebedi yolculuğa gitmeden önce, her giden can bizim için kıymetli birer anne, baba, abi, bacı kardeş, eş idi. Yüce Rabbimizden, vefat eden her bir canımıza rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun inşallah. Kederli ailelerine de sabır ve metanet diliyorum.

Bir kaç güne kadar yeni bir yıla gireceğiz, bu duygu düşüncelerle, sevgi ve barış dolu bir dünya içinde yaşamak dileğiyle herkesin yeni yılı kutlu olsun diyorum. Sağlıkla ve huzurla kalın...

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2020, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER