Yüksekova’nın Suüstü Köyünde Koronavirüs Nedeniyle Giriş Ve Çıkışlara Kapatıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Suüstü (Şakitan) köye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında giriş çıkışlara kapatıldı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesine bağlı Suüstü (Şakitan) köye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında giriş çıkışlara kapatıldı.

İlçeye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Suüstü köyünde bir çocuğa kovid -19 tanısı konuldu.

Köyde dün rahatsızlanan ve hastaneye götürülen  4 çocuğa kovid- 19 testi yapıldı.Yapılan testler sonucunda  7 yaşındaki M.O isimli bir çocuğun testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine Suüstü köyüne tedbir amaçlı giriş çıkışlar yasaklandı.Jandarma ekipleri de köyün girişinde güvenlik önlemi aldı. 


Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı İHA ve Yüksekova Güncel'e yaptığı açıklamada,''Ekiplerin vakanın görüldüğü evi ve riskli görülen evleri karantinaya aldığını söyledi.Bulaşma riski olan evleri ve olabilecek köyleri tespit çalışmalarının devam ettiğini, Bu durumun sonucunda farklı vakaların da çıkması halinde geniş çaplı önlemler de alacağız. Halk sağlığı ekiplerimiz ne önerirse biz ona göre idari tedbirlerimizi alacağız. Lakin sürecin ne kadar olacağı çıkacak vakalara göre değişebilir.''Dedi

7 yaşındaki bir çocuğun testinin pozitif çıktığını ifade eden Köy Muhtarı Bedirhan Oğuz ise, ''Bunun üzerine jandarma ekiplerini ve sağlık ekiplerini aradık. Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkışını tuttu akşam saatlerinde. Sağlık ekipleri de önce 35 kişiye  ardından geç saatlere kadar 20 haneye tekrar test yaptı.Ateşleri ölçüldü. herhangi bir vakaya rastlanılmadı.Şuan da bir vakamız var inşallah başka vakamız olmaz.''İfadelerini kullandı













Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2020, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER