Yüksekova’nın Yöresel Lezzetini İstanbul'a Taşıdılar

Yüksekova’nın Yöresel Lezzetini İstanbul'a Taşıdılar

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - İSTANBUL

İSTANBUL - Yüksekova'lı Erkan Atay ve Jiyan Atay çifti, İstanbul'un Esenyurt İlçesinin Selahattin Eyyübi mahallesinde ''Ters Lale Tandır Evi'' adlı iş yerini açarak İstanbullulara hizmet vermeye başladı.


 

Yüksekovalı aile, bölgenin vazgeçilmez tadlarından olan Lavaş Ekmeği'ni ve bunun yanında Hakkari usulü unlu mamüllerin (Lavaş ve Teptepe) imalatına başladılar. Esenyurt ilçesinde açtıkları bu Tandır Ekmek Fırını ile bölge kültürünü de İstanbul'a taşıdılar.



Kurdukları Tandır Ekmek Fırın’da 5 kişiyi istihdam ederek, günde sekiz saat çalışarak 3 Bin ekmek çıkarmayı başardılar.

İstanbul'da Tandır Ekmeği üretimi hizmeti veren Jiyan Atay ve Erkan Atay Çifti, ''İstanbul’da açtığımız ve halkımızın hizmetine sunmak istediğimiz tandır evinde pişirilen geleneksel ürünlerimizi ve bağlı olduğu kültürümüzü yaşatmak adına bu iş yerini açtık. Böylece bu lezzeti Batı'da yaşayan vatandaşlarımızın bu tattan mahrum kalmaması ve aynı zamanda istihdama yönelik bir çaba ve amaç içerisindeyiz. İş yerimizde ilk etapta 5 kişiye iş imkanı sunmaktayız. Bu sayı ilerleyen zamanlarda artacaktır inşallah. Bu noktada herkesten ricamız duyarlı olmaları ve bizlerden desteklerini esirgememeleridir. Onlara minnettar kalacağız''dedi.

Adres: Selahattin Eyyubi mah. kuzuyolu cad. 1525.sk no : 5-9 - İSTANBUL/ESENYURT

Erkan Atay - 0544 846 47 07

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 01:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah Tekirdağ
Abdullah Tekirdağ - 3 yıl Önce

Hayırlısı olsun

Yaşar Yasser
Yaşar Yasser - 3 yıl Önce

Böyle güzel yöresel bir lezzeti batıya taşımalarını tebrik ediyorum

SIRADAKİ HABER