YÜTSO’dan Gençlere 1.3 Milyonluk Proje

YÜTSO’dan Gençlere 1.3 Milyonluk Proje

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan "Risk Altındaki Gençlerin Meslek Edinerek Sosyal Entegrasyonlarının Sağlanması" projesi adı altında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Risk Altındaki Gençler, atılan imzalar sonucu mesleklere kavuşacaklar.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)’ya sunulan “Risk Altındaki Gençlerin Meslek Edinerek Sosyal Entegrasyonlarının Sağlanması Projesi” DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi'nde yapılan imza töreni ile gerçekleştirildi.

Yüksekova’da bulunan risk altındaki gençlerin meslek edindirilerek istihdam edilebilirliği artırılırken iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılmasının ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırmasının hedeflendiği projenin imza töreni, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray,  Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Abdurrahman Pınar ve YÜTSO Genel Sekreteri ile Proje Koordinatörü Saime Mengeş’in katılımıyla yapıldı.

Toplam bütçesi 1.3 milyon olan ve 1 milyon liralık kısmı hibe olarak sağlanacak proje ile 15-29 yaş arası 200 kişiden oluşan risk altındaki gençlere mesleki ve kişisel eğitimler, rehberlik, girişimcilik, madde bağımlılığı önleme terapileri verilecek, risk altındaki gençlerin sosyal entegrasyonlarının sağlanması için farkındalık çalışmaları yürütülecektir. İstihdam edilebilirliklerinin sağlanması için İŞKUR ve özel sektörle bağlantı kurarak bölgede risk altındaki gençlerin eğitimine, sağlık hizmetlerine ve istihdamda yer almaya erişimlerinde destek olunacaktır.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, "Proje ile 15-29 yaş arası 200 kişiden oluşan risk altındaki gençlere mesleki ve kişisel eğitimler, rehberlik, girişimcilik, madde bağımlılığı önleme terapileri verilecek, risk altındaki gençlerin sosyal entegrasyonlarının sağlanması için farkındalık çalışmaları yürütülecektir. İstihdam edilebilirliklerinin sağlanması için İŞ-KUR ve özel sektörle bağlantı kurarak bölgede risk altındaki gençlerin eğitimine, sağlık hizmetlerine ve istihdamda yer almaya erişimlerinde destek olunacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek mesleki ve diğer eğitimler sonucunda 120 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Bu projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum’’dedi.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Pınar, ‘’ilklerin öncüsü olan odamızın hazırlamış olduğu bu projenin Yüksekova’mıza hayırlı olmasını diler ve emeği geçen herkese teşekkür ederim’’İfadelerini kullandı.

Törende, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO)  Başkanı Abdurrahman Pınar tarafından atılan imzalar sonucu, 1.3 Milyonluk Proje hayata geçirildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 01:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kürşad
Kürşad - 3 yıl Önce

Saçma diyeceğim ama bu bile karşılık olmayacak emin olun memleketin atıl STK ları rant ve işgüzarlık peşinde bunun tek karı size ve ailenize olacak gerisi hep boş laf safsata gençliğini düşünen bi başkan odasına kayıtlı sözde tabi 150 iş adamına bi fabrika yaptırtırdı aslında ama yok siz ve sizin üyelerinizden bi cacık olmamış ki imzalarınız dan bi umut olsun

SIRADAKİ HABER