İsrail, Gazze'yi denizden de vuruyor: 704 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken İsrail Gazze'yi denizden de vurmaya başladı, 2'si gazeteci 704 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail, Gazze'yi denizden de vuruyor: 704 kişi hayatını kaybetti

 Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim Cumartesi günü düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısıyla başlayan İsrail-Filistin çatışması dördüncü gününde. İsrail donanmasına ait hücum botlarının, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğu bildirildi.

AA'nın Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinden aktardığına göre, İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı.

İKİ GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu. Can kaybı, yaralılar ya da maddi hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında iki gazetecinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze'deki AA muhabirinin hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh İsrail hava saldırısında yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarına göre, iki gazeteci Gazze'nin batısındaki Rimal semtinde İsrail savaş uçaklarının bir binayı hedef almasına ilişkin çekim yaptıkları sırada, hava saldırısına maruz kalarak hayatlarını kaybetti. Aynı bölgede yaralanan başka gazetecilerin de olduğu belirtildi.

SALDIRILAR SONUCU 7 CAMİ YIKILDI

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının da 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704'e yükseldiği bildirildi.

İsrail savaş uçaklarının gece saatlerinde düzenlediği hava saldırılarında Gazze'nin batısındaki Es-Susi Camisi yıkıldı. Bununla birlikte İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 7 cami yıkıldı.

ABBAS, 4 ÜLKENİN LİDERİYLE SALDIRILARIN DURDURULMASINI GÖRÜŞTÜ

Filistin lideri Mahmud Abbas da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile İsrail saldırılarının durdurulmasının imkanları üzerine görüşmeler yaptı.

Mahmud Abbas, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmesinde, Riyad'ın Filistin halkına verdiği destek ve değişmeyen duruşunu takdirle karşıladığını belirterek teşekkür etti. Görüşmede Veliaht Prens, ülkesinin Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceğini, sükunet ve istikrarın yeniden sağlanması için elinden geleni yapacağını söyledi. İki lider, Gazze ve çevresinde tırmanan askeri gerginlikle sivillerin hayatını, bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit eden gelişmeleri ele aldı. Abbas ayrıca Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim ile telefon görüşmeleri yaptı.

Liderler ile görüşmesinde Abbas, özellikle Gazze'de olmak üzere her yerde Filistin halkına yönelik İsrail saldırılarının durmasını sağlayabilecek tüm taraflarla çalışmanın zorunlu olduğunu ifade etti. Gazze'ye tıbbi ve insani yardımların ulaştırılmasının önemini vurgulayan Mahmud Abbas, bölgede tırmanan sorunların tek çözüm yolunun, başkenti Kudüs olan Filistin devleti topraklarındaki İsrail işgalinin son bulmasını sağlayacak siyasi çözüm olduğunu kaydetti. Liderler, Abbas ile görüşmelerinde, bölgede gerginliğin dinmesi için her türlü çabayı göstererek tüm bölgesel ve uluslararası taraflarla iletişime geçeceklerini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER