Rusya ile Suriye ordusundan ortak operasyon

Rusya, Suriye’nin Hama ve İdlip vilayetlerindeki cihatçı gruplara yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi.

Rusya ile Suriye ordusundan ortak operasyon

 Esad yönetimine muhalif silahlı gruplara yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SİHG), saldırılarda, Suriye’nin batısındaki, kuzey-güney oto- yoluna yakın kasabaların hedef alındığını belirtti.

SİHG, hava saldırılarına Suriye ordusu ve Ulusal Savunma Güçlerinin kara operasyonlarının eşlik ettiğini ifade etti. Suriye ve Rusya güçleri böylece, ilk kez ortak operasyon düzenlemiş oldu.

Öte yandan Suriye ordusuna yakın kaynaklar, Halep ve Humus’ta IŞİD ve el Nusra Cephesine karşı başlatılacak operasyonlar sebebiyle çok sayıda askerin bu bölgelerde konuşlandırıldığını ifade etti.

Halep’in doğusunda IŞİD’in kontrolündeki Deyr Hafer bölgesi kırsalına yaklaşık 4 bin 500 asker kaydırıldığı ve buradaki operasyonun 2 yıldır IŞİD kuşatması altında bulunan Kuveyris Hava Üssünü kurtarma amaçlı olduğu belirtildi.

Humus’un kuzeyine de yaklaşık 300 asker gönderildiği ve el Nusra Cephesinin elindeki Rastan bölgesinin yeniden ele geçirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Öte yandan IŞİD’in Deyrezzor’daki operasyonlarının da Rus uçaklarının hava saldırılarıyla püskürtüldüğü, 150 IŞİD’linin öldüğü ifade edildi.Evrensel

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER