UNICEF: Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor

BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında konuşan UNICEF Sözcüsü James Elder, "Gazze'de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz. Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor" dedi.

UNICEF: Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki çocuk ölümlerinden endişe duyduklarını ve Gazze'nin çocuklar için mezarlığa dönüştüğünü belirtti. Elder, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında, İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'deki çocukların, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalardan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Elder, "Gazze'de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz. Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor" ifadelerini kullandı. AA'nın aktardığına göre Elder, UNICEF'in çatışmalar için acil ateşkes ve Gazze'ye insani yardım malzemelerinin kesintisiz ulaştırılması çağrısını yineleyerek "Gazze'deki çocuklar yalnızca bombardımanlar nedeniyle ölmüyor, onlar ihtiyaç duydukları tıbbi bakım eksikliği nedeniyle de ölüyor" dedi.

'HASTANELERİN HEDEF ALINMASI İNSANCIL HUKUKUN İHLALI'

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Elizabeth Throssell ise, "Koruma altındaki hastanelerin hedef alınması uluslararası insancıl hukukun ihlali anlamına geliyor." dedi. AA muhabirinin, "İsrail dün akşam Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni vurdu. İsrail, terörle ilişkilendirdiği gerekçesiyle bazı hastaneleri hedef aldı. Ancak son saldırıda durum böyle değildi. Burası Gazze'de kanser hastalarına hizmet veren tek hastane. Bu tür saldırılarla ilgili savaş suçları hakkında konuşmak için BM yetkilileri neyi bekliyor? Geçen Gazze'deki halkın karşılaştığı toplu cezalandırma için savaş suçu ifadesini kullanmıştınız. Sizce hastanelerin hedef alınması da savaş suçu mudur?" sorusunu yanıtlayan Throssell, "Koruma altındaki hastanelerin hedef alınması uluslararası insancıl hukukun ihlali anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Throssell, toplu cezalandırma uygulamasının da uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek Gazze'deki insanların bunun yüzünden temel gıda ve hizmetlere erişimini kaybettiğini hatırlattı. (DIŞ HABERLER)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER