Ataması yapılmayan engelli öğretmenler: Hayallerimize kavuşturun

Engelli Kamu Personeli Sınavı, 3 kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav sonrası 500 atama yapıldı, ancak 2 bin 511 engelli öğretmen atanmadı.

Ataması yapılmayan engelli öğretmenler: Hayallerimize kavuşturun

26 Nisan 2020 tarihinde yapılması planlanan Engelli Kamu Personeli Sınavı (EKPSS) üç kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşti. Engelli öğretmenlerden 3 bin 11 kişinin katılıp başarılı olduğu sınav sonrasında, 2021 Şubat ayındaki atamada sadece 500 engelli öğretmene kontenjan verildi.

Üç kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Sınavının (EKPSS) ardından, 2 bin 511 engelli öğretmen ataması hâlâ gerçekleştirilmedi. Atanmayan engelli öğretmenler yetkililere çağrıda bulundu.

'EYLÜL AYINDA ATANMAYI UMUT EDİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine seslenen engelli öğretmenler, şunları söyledi: “Bizler pandemi nedeni ile sınavı üç kez ertelenerek 2020 EKPSS sınavına girmiş atama bekleyen engelli öğretmenleriz. Sayımız yaklaşık 2511. 2018 EKPSS sınavı ile toplam dört adet engelli öğretmen ataması yapılmışken bizler 2020 EKPSS ye giren engelli öğretmenler bir tek atama ile mağdur olmuş durumdayız. Sınavımız geç yapıldığı için bir atama dönemini kaçırdık. Sonrasında şubatta sadece 500 kontenjan verilerek mağduriyetimiz telafi edilmedi. Geçtiğimiz ağustos ayı için MEB bize atama olacak sözü verdi ama halen beklemekteyiz. Yeni atanan MEB yetkililerinin eylül ayı içinde bir avuç engelli öğretmeni öğrencileri ile buluşturacağını ve bin bir zorlukla okulu bitirmiş biz engelli öğretmenleri hayalleri ile kavuşturacağını umut ediyoruz. Diğer öğretmenlere yıl içinde toplam 35 bin kadro veren sayın cumhurbaşkanımızın bizim sayımız olan yaklaşık 2511 engelli öğretmeni de görüp atayacağını umut ediyoruz. Eylül ayında tüm engelli öğretmenler olarak atanmak istiyoruz.” (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER