Barışın sesi daha yüksek çıkmalı

Tuzla Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerle Türkiye’deki gelişmeleri konuştuk, çözüm önerilerini dinledik. Barış talebinin daha yüksek sesle dile getirilmesi gerektiğini dile getiren işçiler, “Bunu başarırsak hükümetin politikası çöker” dediler.

Barışın sesi daha yüksek çıkmalı
Savaşın AKP’nin tek başına hükümet kuramaması nedeniyle çıkarıldığını söyleyen Hıdır Serin, “Elinde Kur’an’la miting yapanlar, şimdi bayraklarla dolaşıyorlar” dedi. Bu çatışmalı ortamın işçilerin bölünmesine neden olduğunu ancak henüz işçiler arasında bir çatışma olmadığını ifade eden Serin, “Cumhurbaşkanı ve Başbakanın söylemlerinden etkilenme eskisi gibi değil. Birçok insan yalan söylediklerini düşünüyor” diye konuştu. Hükümetten yana tavır olarak bayrak yürüyüşlerine katılan ya da yaşananlara sessiz kalan sendikaları eleştiren Serin, şunları söyledi: “Sendikalar hükümetin savaş politikasını savunur durumda olursa işçilerin barış talepleri de duyulmaz. Biz işçilere düşen barışın bir parçası olmaya çalışmak.”

Deniz Eriş, Cumhurbaşkanının başından beri söylediğini yaptığını belirterek “400 milletvekili vermeseniz savaş da çıkar kıyamet de kopar politikasını sürdürüyor. Birçok insan mağdur oldu. Gelecek biz işçiler acısından bakıldığında pek parlak görünmüyor” dedi. İç ve dış politikada dibe vuran AKP’nin savaş tutumunun işçiler içerisinde daha fazla tartışılması gerektiğini kaydeden Eriş, “Biz işçiler barış istiyoruz ama henüz sesimiz çıkmadı. Bunu başarırsak hükümetin politikası da çöker” dedi.

Çalıştığı fabrikada işçilerin savaşı tartıştığını aktaran Fuat Ök, devam etti: “Ama biz işçiler daha sakin ve anlayışlı konuşuyoruz. AKP 1 Kasım’da hükümeti kuramazsa bu süreç büyüyecek gibi. İnsanca yaşam iyi ücret taşeronlaşmanın yasaklanması gerekir. Bunlar hepsi savaşa bağlı. Öncelikle silahların susması gerekir. Biz işçiler barış istiyoruz.”Evrensel

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER