DEM Parti Yüksekova ilçe örgütü: “İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz”

DEM Parti Yüksekova ilçe örgütü açıklama yaparak “İktidarı Van halkının iradesine saygı duymaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Yüksekova ilçe örgütü:  “İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz”

DEM Parti Yüksekova ilçe örgütü açıklama yaparak “İktidarı Van halkının iradesine saygı duymaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan itiraz üzerine geri alındığını duyurdu. Van İl seçim kurulu, mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas'a verilmesine karar verdi.

DEM Parti Yüksekova İlçe örgütü basın açıklaması düzenleyerek söz konusu karara tepki gösterdi.

Basın açıklamasına Hakkari milletvekili Vezir Parlak, Yüksekova Belediye Eş Başkanı seçilen Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri, İlçe Eş Başkanları Filiz Saygı ve Ercan Sevmez ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Sevmez, şu ifadeleri kullandı:

“Partimiz  31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van ilimizde tarihte eşine az rastlanır bir zaferle ayrılmıştır. Van halkı Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti’ye kazandırmış, il genel meclisinde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir. Böylece Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır. Her türlü eşitsiz koşul, baskılar ve kaçak seçmene rağmen partimiz Van başta olmak üzere birçok merkezde zaferini ilan etmiştir. Bu güçlü irade aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevap olmuştur. Halk bu kadar açık mesaj vermişken, Van’da yeni hukuksuz girişimler devreye konulmaktadır. Zeydan’ın hukuki prosedürlerini tamamladığını ve adaylığının YSK tarafından kabul edildiğini hatırlatan Sevmez, “Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’ın memnu hakların iadesini kabul kararını veren aynı mahkeme aldığı kararı çiğnemiş, hukuk güvenliği hakkını yok etmiştir. Bu girişim halk iradesini yok sayan bir anlayışın ürünüdür. Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Bu gerçeğe herkesi saygı duymaya davet ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz. Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2024, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER