İran'ın Mağdur Ettiği Tır Şoförlerine Esendere Belediyesi Sahip Çıktı

İran tarafından günlerdir yaşanan sistemsel sorun nedeniyle Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Kapısı’nda 15 kilometrelik tır kuyruğu oluşmasıyla yolda mahsur kalan 500 şoförlerine Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu sahip çıktı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

İran tarafından günlerdir yaşanan sistemsel sorun nedeniyle Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Esendere (Bajerge) Gümrük Kapısı’nda 15 kilometrelik tır kuyruğu oluşmasıyla yolda mahsur kalan 500 şoförlerine Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu sahip çıktı.

Bir haftadır yaşanan sıkıntıdan dolayı Esendere Sınır Kapısı’nda bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk yaklaşık 15 kilometreye ulaşınca 500 tır şoför mahsur kaldı. 

İranlı şoförlerin yakıtı ve yiyeceği tüketmesi üzerine yardımlarına koşan Esendere Beledyesi Başkanı Büyüksu şoförlere yemek ve yakıt desteğinde bulundu.

Havanın soğuk olmasıyla beraber dışarıda kalan 500 şoföre Büyüksu, şoförlere sıcak çorba dağıtarak tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını belirtti.

''İRAN'DAN KAYNAKLANAN SIKINTIDAN DOLAYI 500 ŞOFÖR MAĞDUR OLDU''

Yetkililerle görüştüklerini ve tır şoförlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Büyüksu, "Yaklaşık 1 aydır burada devam eden bir sıkıntı var. Bu sıkıntı İran devletinden kaynaklanıyor. Esendere Gümrük Müdürümüzle görüştüm, Gümrüğümüzle ilgili her hangi bir sıkıntı yoktur. Bu araçların İran’a geçebilmesi için gereen çalışmaları hızlandırmasını istedik" dedi. 

''BİZDE BELEDİYE OLARAK ONLARIN YANINDAYIZ''

Başkan Büyüksu "Maalesef İran gümrüğünde sistemsel bir sıkıntı var. İnternet yok, elektrik yok, yeteri kadar personel yok gibi söylemler var fakat biz bu mağduriyetleri kabul etmiyoruz. İran devletinin kendi şoförüne  ve  kendi halkına eziyet eden bir uygulaması var. Eziyete dönüşmüş bir hal var. 15 kilometre ulaşan bir tır kuyruğu oluşmuş durumda. Biz de Esenler Belediyesi olarak bugün tır şoförlerine yemek ikramında bulunduk. Her gün bunlara ikramda bulunacağımızı ve ayrıca  kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ücretsiz bir şekilde saat başı servis uygulaması başlatacağız. Edendere’de bunlar bizim misafirlerimizdir, en iyi şekilde ağırlaycağız ve mağduriyetlerini gidereceğiz” diye konuştu.

"YAKITIMIZ VE YEMEĞİMİZ TÜKENDİ"

Sırada beklemenin yorucu ve zorlu olduğunu, günlerdir kuyrukta beklediğini belirten Moharram Azari, “İran’dan Türkiye’ye tırlar geliyor. Türkiye Esendere Sınır Kapısı’nda bir sorun yok ancak biz giriş yapamıyoruz. Bir haftadır kuyrukta bekliyoruz. Yakıtımız ve yemeğimiz tükendi. Her gün 15 kilometre yol yürüyüp, ne zaman alacak diye bilgi almaya çalışıyoruz ama sistemsel bir hatadan dolayı tırların girişlerinin sağlanamadığı belirtiliyor. Ne zaman geçeceğimizi bilmiyoruz. Allah Esendere Belediyesinden razı olsun, yardımımıza koştu. İran yapmadığını Esendere Belediyesi yaptı. Bize yemek, ihtiyaçlarımız getirdi. İnşallah Başkan Dırbaz Büyüksu sayesinde bu tır kuyrukları bitecek. Herkesin mağduriyetleri giderilecek” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2024, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER