Kömür dumanı Yüksekova’yı adeta nefessiz bıraktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğunlaşan kömür dumanı ilçeyi adeta nefessiz bırakırken, sis gibi her yeri kaplayan kömür dumanın içinde kalan evlerin sadece ışıkları görünebildi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde yoğunlaşan kömür dumanı ilçeyi adeta nefessiz bırakırken, sis gibi her yeri kaplayan kömür dumanın içinde kalan evlerin sadece ışıkları görünebildi.

Bu sene ilçeye doğalgaz verilmesi planlanırken, yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle gelecek seneye kalmasının ardında ilçe yeniden kömüre mahkum kaldı.

Kışın her evde kömür kullanımına başlamasıyla ilçe dumanına hapis olurken, ilçenin semasını tümünü bürünmüş gibi duman kapladı.

İlçedeki evler kömür dumanının içinde adeta kaybolurken, sis gibi duran dumanın içinde sadece ışıklar görünebildi.

''YÜKSEKOVA KÖMÜR KİRLİLİĞİNE HAPS OLMUŞ''

Soner Taşkın isimli vatandaş, “Özellikle sabah ve akşam çıkarken maske takıyoruz çünkü direk 10 dakika içinde boğazımız kömür dumanıyla doluyor. Şuan şehri sis gibi içinde kalmış, evler kaybolmuş durumda. İnan şehri nefessiz bıraktı bu kömür dumanı. Artık en kısa sürede doğalgazın gelmesini bekliyoruz. Yetkililer acilen buna bir çözüm bulsunlar. Şehir adeta kömür kirliliğinden ölüyor” dedi.

''İLÇE'DE SABAH-AKŞAM MASKESİZ ÇIKILMAMALI''

Musa Bartın isimli esnaf ise, “Yüksekova’da Şuan büyük bir hava kirliliği söz konusu. Bu ister istemez bizleri hastalığa kadar götürdü. Malum doğalgaz gelecekti oda gelecek seneye kaldı. Biz artık evden maskesiz ve iş yerinde çıkarken maskesiz çıkmıyoruz. Çünkü gerçekten bu kirlilik şehrini bulutlar gibi etkisinin altına almış durumda. Düşünün ilçenin semalarında tam tam siyah tabaka yer alıyor. Artık yetkililer çözüm bulsun buna biran önce yoksa hepimiz hastanelik olacağız” İfaderini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2024, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER