Yüksekova-Van Karayoluna düşen heyelan ekiplerin zorlu mücadelesiyle temizlendi: yol kontrollü olarak araç geçişine sağlandı

Hakkâri’nin Yüksekova-Van karayolunda meydana gelen heyelan ekiplerin yoğun bir çalışmayla Kaya parçalarını kaldırırken, yol araçların geçişine kontrollü bir şekilde sağlandı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova-Van karayolunda meydana gelen heyelan ekiplerin yoğun bir çalışmayla Kaya parçalarını kaldırırken, yol araçların geçişine kontrollü  bir şekilde sağlandı.

Yüksekova-Van karayolunda bulunan Yeniköprü mevkinde meydana gelen heyelandan dolayı 3 kişi yaralanırken, ilçenin Van ve Hakkari ile olan ulaşımı kesilmesiyle ekipler hızlıca seferber olmuştu.

Yaşanan olayda yaralılar ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılırken, bölgede Karayolları, AFAD ve jandarma ekipleri önlemlerini aldı.

Yüksekova kara yolunun heyelan nedeniyle ulaşıma kapanmasıyla Van ve Hakkari ile olan bağlantısı da tamamen kesilmesi üzerine ekipleri gece gündüzlü yoğun bir çalışma başlattı.

Dün öğlen başlayan çalışmalar gece saat 3 gibi bitirmesiyle yol kontrolü bir şekilde trafiğe yeniden açıldı.

Olayın yaşandığı yerde duran ekipler yaşanacak olumsuz bir durum için beklerken, sürücülerin daha dikkat gidilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2023, 04:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tarık Turgut
Tarık Turgut - 4 ay Önce

Emeyi geçen butun çalışana teşekkürler Ediyoruz

SIRADAKİ HABER