Yüksekova’da Yağışlar Sonrası Un Değirmeni Sular Altında Kaldı: Ekipler Suları Vidanjör Ve Kepçeyle Tahliye Etti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sağanak yağışlar sonrası ilçede bir Un değirmeni sular altında kaldı. Yüksekova Belediyesinin Su ve kanalizasyon ile Fen işleri müdürlüğünün ekipleri ise gece geç saatlere kadar değirmenden suların tahliyesi için çalışma yürüttü.

Yüksekova’da Yağışlar Sonrası Un Değirmeni Sular Altında Kaldı: Ekipler Suları Vidanjör Ve Kepçeyle Tahliye Etti

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde sağanak yağışlar sonrası ilçede bir un değirmeni sular altında kaldı. Yüksekova Belediyesinin Su ve kanalizasyon ile Fen işleri Müdürlüğünün ekipleri ise gece geç saatlere kadar değirmenden suların tahliyesi için çalışma yürüttü.

Günledir ilçede yoğun bir şekilde bastıran sağanak yağışlar olumsuz yönde etkilerken, ilçede hayatı adeta durma noktasına getirdi.

4 gündür aralıklı devam den yağışlar Hakkari ve ilçelerinde bir çok noktada sel ve su baskınlarına neden oldu.

Bu yağışlarla beraber ilçenin bir çok yeri sular altında kalırken, ilçenin Yeni mahallede bulunan bir un değirmeni de bundan nasibini aldı.

İlçenin Yeni mahallesinde bulunan un değirmeni yoğun yağışlar sonrası tamamen sular altında kalmasıyla kullanılamaz hale geldi.

Sular altında kalan un değirmenlerin sahipleri bunun üzerine Yüksekova Belediyesinin ekiplerinden yardım istedi.

Haber verilmesi üzerine bölgeye giden ekipler yoğun bir çalışmayla gece geç saatlere kadar un değirmeninden vidanjör ve kepçeyle su birikintilerini taşıdılar.

“Ekiplerin zorlu çalışması için teşekkür ederim”

Un değirmenin kullanılmaz hale geldiğini belirten Un Değirmenin Sahibi Nurettin Tüner,” Malum kaç gündür bölgede yoğun yağışlar var. Başlayan yağışlarla beraber ilçenin bir çok yeri sular altında kaldı. Bizim değirmende şuan tamamen sular altında kaldı kullanılamaz halde. İçine girmedik sulardan dolayı bizde hemen Yüksekova Belediyesinin ekiplerinden yardım istedik. Saolsunlar hemen geldiler ve vidanjörle ve kepçeyle suları taşıdılar. Sahur vaktine yaklaşıyoruz hala çalışıyorlar. Bize yaptıkları yardımları için Yüksekova Belediyesinin ekiplerine teşekkür ediyoruz. İçerde 400’e yakın un torbası ve bir kaç dinamolarımız su altında kaldı. Şuan gerçekten mağdur durumdayız yerimiz kullanmaz hale geldik yetkilerden bu durum için destek bekliyoruz” dedi.

“Yüksekova’nın her yerinde çalışma yürütüyoruz”

Yağışların ilk saatlerinden itibaren alanda çalışmalar yürütüyoruz diyen Su ve Kanalizasyon müdürü İskender Dilbilir, “Yağışlar sonrası gelen ihbarlar üzerine gece-gündüz demeden yoğun bir çalışma yürüttük ve her noktaya ulaşmak için çalışıyoruz. Nurettin abimizin su değirmenine su baskısı yaşandığı ihbarı üzerine buraya geldik su tahliyesi ve dışarda bulunan karları temizledik. Sabahtan beri ilçenin her yerinde müdahalelerde buluyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 04:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER