Yüksekovalı Avukat Habip Aksu İstanbul'dan bağımsız aday oldu

Yüksekovalı Av. Habip Aksu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı.

Yüksekovalı Avukat Habip Aksu İstanbul'dan bağımsız aday oldu

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL 

Yüksekovalı Av. Habip Aksu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı.

Kendini protest aday olarak tanımlayan Aksu, "Halkı arkasına alarak yeterince muhalefet edemeyen, Anayasada geçen ifade özgürlüğünün, temel hak ve hürriyetlerinin askıya alındığı bir dönemde aciz bir görüntü veren, ülke meselelerinde doğru ve güçlü bir duruş sergileyemeyen, çözülmesi gereken önemli sorunlar varken, meseleleri mahalledeki çöpleri kim temizleyecek konusuna kadar indirgeyen muhalefete bir tepki olarak bağımsız aday oldum" ifadelerini kullandı.

 ''Öz Geçmiş''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı olan Av. Habip Aksu, 1980 Yılında Yüksekova'da dünyaya geldi.

Yüksekova Belediyesi'nden emekli olan Motor Ustası Yusuf Aksu ve ev hanımı olan Azime Aksu çiftinin ikinci çocuğu olan Aksu,  Yüksekova'da ikâmet eden Av. Serbest Aksu'nun da abisidir.

İstanbul'da Fatih Belediyesi, Arnavutköy Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi'nde 12 yıl boyunca farklı pozisyonlarda görev aldı. İstanbul'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları'nda Müdürlük, Genel Müdürlük ve Başkan Yardımcılığı Pozisyonlarında görev aldı.

Hakkari ve ilçelerinden İstanbul'a üniversite okumak için giden öğrenciler için burs ve barınma konularında önemli projeleri hayata geçirmiştir.

19 yıldır İstanbul'da ikâmet etmekte olan Aksu, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde ikâmet etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

''Eğitim Hayatı'' 

1-Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 
2-Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi
3-İstanbul Üniversitesi Adalet
Bölümlerinden mezun oldu. 
4-Kavram Üniversitesi İngilizce-Türkçe  çevirmenlik(℅100 Burslu) bölümünde 1 yıl okudu. 
5-İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nde eğitimine devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, 18:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tahir Duman
Tahir Duman - 2 ay Önce

Habip, çocukluk arkadaşım, komşum, sınıf arkadaşım... Tebrik ediyorum gerçekten. Böyle bir cesaretle aday olman takdire şayan. Başarılı olup olmaman hiç önemli değil. Sergilediğin duruşu tebrik ediyorum.

fatih kurşun
fatih kurşun @Tahir Duman - 1 ay Önce

Tahir hocamıza aynen katılıyorum .

Tuncay Tunç
Tuncay Tunç - 2 ay Önce

Başarıların devamını diliyorum abi

Beşir Eren
Beşir Eren - 2 ay Önce

Geleceğin siyasetine damga vuracağına inanıyorum yolu açık olsun.

Esmer Eren
Esmer Eren @Beşir Eren - 2 ay Önce

Seni çok tebrik ediyoruz, Azmin dik duruşun bilgin adaletli oluşunla cok değerli be çok başarılısın. Çıktığın yolda insAllah başarılı olucagina inaniyoruz. Yolun daima açık olsun Rabbim yar yardımcın olsun.

Yılmaz şen
Yılmaz şen - 2 ay Önce

Habip bey çok değerli bir kişiliğe sahip çok mütevazi bir arkadaştır tebrik ediyorum önemli olan sergilediğin yol başarılar diliyorum

Sero
Sero - 2 ay Önce

Duruşun için tebrik ederim. İnşAllah seni anlyan ve anladığını da uygulayan bir topkuma kavusuruz

Tahir AKDAĞ
Tahir AKDAĞ - 2 ay Önce

Başkanım istanbul seninle daha güzel olacak

Bengin kaplan
Bengin kaplan - 2 ay Önce

Habib Aksu sn Başkan İstanbul da seninleyiz yolun açık olsun

Şayan Roni
Şayan Roni - 1 ay Önce

Duruşunuz yeter Habip bey.


SIRADAKİ HABER