Yüksekovalı dağcılar Irak sınırında 40 kişi ile doğa yürüyüşü yaptı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren STIGIA Turizm öncülüğünde, Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, Irak sınırında yer alan Derecik ilçesinde 40 kişi ile doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin saklı güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor. 

Sabah saatlerinde Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen 40 kişilik grubun bu haftaki rotası Derecik ilçelerinde bulunan şelale, kanyon ve zirveler oldu. 

Yüksekovalı dağcılar, bölgenin dağlarını karış karış gezerek günün keyfini çıkardı.

YEKDASDER’in Başkan yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, “Bulunduğumuz yer Vapur Tepe ve 2018 metre yüksekliğindedir. Şekli gerçekten bir vapura benzeyen bir dağ. Biz Nuh’un gemisinin burada olduğunu düşünüyoruz. Çünkü şekil olarak gemiye benzer bir yapıdır. Dünyaca bilenen Moai heykellerine benzer bir yapı karşımızda var. Bugün 40 kişilik bir ekip ile geldik. Buranın çok güzel bir doğası var” dedi.

Doğasever olan Musa Bartın ise, “Bugün Yekdasder ve Stıgıa Truzim ortak çalışması ile yaptıkları trekking faaliyetindeyiz. Vapur Tepesindeyiz çok güzel keyifli bir gün her yeri kareliyoruz çünkü burası çok doğal bir yer. Yüksekova'da yaşadığıma rağmen ilk defa buraya görme fırsatım oldu çok mutluyum katkısı olan herkese teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2024, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER