ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin "Yargıya gerekeni söyledik" sözlerine ilişkin ÖDP üyeleri, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Örgütü üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması girişimlerine ilişkin "Yargıya gerekeni söyledik" sözleri ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen ÖDP üyeleri, "Yargıya talimat veren başbakan yargılansın" pankartı açtı. ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş yaptığı açıklamada, Başbakan'ın sözlerinin yargıya müdahale anlamına geldiğini belirterek, kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Taş, "Türkiye tek adam anlayışı ile yönetilmektedir. Yasama, yürütme ve yargı Başbakan'ın şahsında tekelleşmiştir" değerlendirmesinde bulunarak, söz konusu sözlere yargı çevresinden tepki gelmemesini de eleştirdi.

Açıklamanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyuru dilekçesinde, Başbakan'ın Anayasa'nın 138. maddesine aykırı davranarak, görevini kötüye kullandığı belirtildi. DİHA

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER