HDP'li Dede; Bu ülkeye bir arada yaşamayı getireceğiz

Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırı sonrası birçok merkezde protestoların yaşandığı gibi, Yüksekova HDP ilçe örgütü tarafından da protesto edildi.

HDP'li Dede; Bu ülkeye bir arada yaşamayı getireceğiz

Yüksekova’da kurulan taziyede “Deniz Poyraz ölümsüzdür” pankartı asılırken, Barış Anneleri ve HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, taziyeleri kabul ediyor. Yüksekova’da çok sayıda kişi gün boyu parti binasına giderek başsağlığı dileklerinde bulundu.

HDP Yüksekova İlçe Örgütü'nün Deniz Poyraz için ilçe merkezinde Oslo Otel'in önünde düzenlemek istediği açıklama polisler tarafından "eylem ve etkinlik yasağı" gerekçe gösterilerek engellendi. Engellemenin ardında HDP'liler, Zagros İş Merkezi önünden oturma eylemi gerçekleştirdi.

Burada bir açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, yaşananların provokasyon değil Ak Parti'nin Kürt halkına karşı düşmanlığı olduğunu savunarak, "Asla boyun eğmeyeceğiz. Bu ülkeye barışı ve bir arada yaşamayı HDP getirecektir" dedi. 

Konuşmaların ardından kitle, "HDP halktır halk burada", "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganları atarak HDP İlçe Örgütü'ne yürüdü.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2021, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER