İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 6 bin 546'ya yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 19 günde 6 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gazze Şeridi'ndeki bir fırına yapılan saldırıda da 10 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 6 bin 546'ya yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail-Filistin çatışmalarının 19'uncu gününde, yaşanan can kaybı ve yaralı sayısıyla ilgili açıklama yaptı.

Reuters'ın aktardığına göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' saldırısını başlattığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 2 bin 704'ü çocuk olmak üzere 6 bin 546 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in saldırılarında 17 bin 439 kişinin de yaralandı.

SON 24 SAATTE 344'Ü ÇOCUK 756 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Son 24 saat içinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanlığı, bir gün içinde 344'ü çocuk 756 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu.

‘Katliamların Gazze Şeridi’nin güneyinde gerçekleştiğini’ kaydeden Sağlık Bakanlığı, sağlık sistemine yönelik saldırılar hakkında da bilgi vererek, 57 sağlık merkezinin zarar gördüğünü, 73 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini ve 25 ambulansın servis dışı kaldığını aktardı.

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ FIRINI VURDU: 10 ÖLÜ

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan El Megazi Mülteci Kampı'nda bir fırını vurması sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Gazze'deki hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından birkaç saat önce un tedariki yapılan tek fırın Megazi'yi hedef aldığını ifade etti.

Saldırıda 10 kişinin öldüğünü ve yaralılar olduğunu aktaran Maruf, hava saldırısında tamamen yok olan fırının yerinde büyük bir çukur açıldığını, ayrıca kampın merkezini çevreleyen çok sayıda evin de yıkıldığını belirtti.

'FIRIN YERİNDEN EDİLMİŞ ON BİNLERCE KİŞİYE EKMEK SAĞLIYORDU'

Filistinli yetkili, fırının, mülteci kampındakilerin yanı sıra yerlerinden zorla edilen on binlerce kişiye ekmek sağladığını vurguladı. Bunun 'Gazze'ye yönelik saldırıların doğasına ilişkin İsrail'in belirttiği iddiaların yalan olduğuna dair yeni kanıtlar sunduğunu' kaydeden Maruf, fırın, market, hastane ya da kiliseler önündeki vatandaşların hedef alındığı bu suçlara ilişkin başka onlarca kanıta da tanık olduklarını söyledi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi 19 Ekim'deki açıklamasında, İsrail'in 'önünde ekmek kuyruğu olan' fırınları ve çevresini kasıtlı vurduğunu belirtmişti. Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana düzenlediği hava saldırılarında önünde ekmek kuyruğunda insanların olduğu 5 fırın ve çevresinin İsrail tarafından hedef alındığı, bombardımanlarda onlarca kişinin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı ifade edilmişti. (DIŞ HABERLER)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER