Kule mezrası sakinleri Başbakan'ın iddialarına gülüyor!

Tendürek provokasyonu ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "4 Nisan günü Doğubayazıt'ın Kule mezrasında düzenlenen etkinliğe katılan PKK'lilerin silah zoruyla oy istediği" iddiasına köylülerden yanıt geldi.

Kule mezrası sakinleri Başbakan'ın iddialarına gülüyor!
Devletin 1992'de boşalttığı ve birkaç ailenin 2002'den sonra mevsimlik dönüş yaptığı mezrada köylüler, Başbakan'ın iddialarına sadece gülüyor. Köylüler, oylarını seçimlerde ilçe merkezinde kullanırken, mezra sakinlerinden Mustafa Zengel, zaten bir avuç kaldıkları köylerinde kendi hallerinde yaşadıklarını söyleyerek, "Gerillalar hiçbir şekilde ne oy istedi ne de insanları tehdit etti. Zaten buna ihtiyaç da yok" diyor.



Tendürek'te 11 Nisan günü düzenlenecek fidan dikme etkinliği öncesi gece saatlerinde HPG'lilerin bulunduğu noktaya indirilen askerlerin açtığı ateş sonucu çıkan ve bir HPG'li ile bir sivilin yaşamını yitirmesine neden olan provokasyonu meşrulaştırmaya çalışan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 Nisan günü Doğubayazıt'ın Kule mezrasında düzenlenen etkinliğe HPG'lilerin katıldığını ve halka seçimler için baskı yaptığını, aynı durumun Tendürek'te yaşanmaması için önlem aldıklarını iddia etmişti. Büyük bir köyken, 1992 yılında devlet tarafından silah zoruyla boşaltılan, 2002'ye kadar da kimsenin yaşamadığı Ağrı Dağı eteklerindeki mezrada, bahar ayları ile birlikte hayvancılık için gelen 4-5 aile yaşıyor. Kışın kimsenin yaşamadığı Kule'de, en fazla 15 seçmen var ve bu seçmenler oy verme işlemlerini ilçe merkezinde gerçekleştiriyor. Gündüz saatlerinde kimsenin bulunmadığı mezrada, herkes Ağrı Dağı eteklerinde hayvanlarını otlatarak geçimini sağlıyor. 



'Nasıl AKP'ye oy veririm'



Mezralarının ülke gündeminde olduğundan bihaber olan köy sakinleri, iddialara sadece gülüyor. Bir çocuğu 1992 yılında PKK saflarında yaşamını yitiren 64 yaşındaki Mustafa Zengel, zaten bir avuç kaldıkları köylerinde kendi hallerinde yaşadıklarını dile getirdi. 4 Nisan günü düzenlenen etkinliğe katıldığını belirten Zengel, "Gerillalar hiçbir şekilde ne oy istedi ne de insanları tehdit etti. Zaten buna ihtiyaç da yok. Buralarda yaşayan hemen herkesin vereceği oyun rengi bellidir. Ben çocuğumu bu mücadeleye vermişim. Nasıl kalkar da AKP'ye oy veririm" dedi. 



İddialar komik geliyor



Mezrada hayvancılık yaparak geçimini sağlayan bir başka yurttaş Mehmet Çete'nin ise ablası HPG'li Fatma Çete (Dicle), 2012 yılında Dola Koke'de yaşamını yitirmiş. Bugüne kadar PKK'nin değil, devletin baskı ve şiddetini gördüklerini söyleyen Mehmet Çete, silah zoruyla oy verip vermedikleri yönündeki soruya gülmekle yetindi. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade eden Çete, yıllarca devletin zulmünü görmüş bir halkın, bu geleneği sürdürmekte olan AKP'ye oy vermesinin mümkün olmadığını, zaten çevrelerindeki hemen herkesin yıllardır Kürt siyasal hareketine ait partilere oy verdiğini söyledi. DİHA

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER