'ÖZGÜRLÜK NÖBETİ'NDE HALAY

Diyarbakır'da engellemelere rağmen BDP il binasında "Özgürlük Nöbeti" tutan yüzlerce kadın, gece boyunca davul, zurna ve erbane eşliğinde halay çekti.

'ÖZGÜRLÜK NÖBETİ'NDE HALAY

BDP Kadın Meclisi tarafından başlatılan "Özgürlük Nöbeti" eyleminin valilik tarafından yasaklanmasının ardından BDP Diyarbakır il binasına geçen kadınlar, nöbetlerine burada devam etti.

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, DTK Koordinasyon Kurulu üyesi ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin'in de aralarında bulunduğu yüzlerce kadın tarafından tutulan "Özgürlük Nöbeti" eyleminde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ile PKK ve Konfederalizm bayrakları açıldı.

Gece boyu yerlere serilen battaniyelerin üzerinde nöbetlerini sürdüren kadınlar, zaman zaman davul, zurna ve erbane eşliğinde halay çekti. Stran ve yöresel türkülerin seslendirildiği gecede kimi kadınlar beraberlerinde getirdikleri çocukları ile nöbetlerini sürdürdü. Hava soğuk olmasına rağmen gece boyu tempolarını düşürmeyen kadınların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. BDP Diyarbakır il binası önünde devam eden "Özgürlük Nöbeti" bugün saat 13.00'de yapılacak açıklama ile son bulacak. Diha

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2012, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER