'Yeni Yaşam' doğudan batıya ilmek ilmek örülüyor

7 Haziran seçimlerine az bir süre kala çalışmalarını sürdüren HDP'li milletvekili adayları, yeni bir yaşamın ilmek ilmek örülmesi hedefiyle çıktıkları seçim yollarında gittikleri her yerde yoğun sevgi gösterileri ile karşılanıyor.

'Yeni Yaşam' doğudan batıya ilmek ilmek örülüyor
Bu merkezlerden biri olan ve geçtiğimiz günlerde HPG'lilere yönelik provokasyon ile gündeme gelen Ağrı'da gidilen her yerde halk, adaylarını kentin çıkaracağı milletvekili sayısına atıfta bulunarak, "HDP 4-0" sloganları ile karşıladı. İzmir'de ise şampiyonluğunu ilan ederek PTT 1. Lig'e çıkan Göztepe Spor Kulübü'nü ziyaret eden HDP Milletvekilin Adayı Ertuğrul Kürkçü, Göztepe Spor ile Karşıyaka Spor arasındaki rekabete işaret ederek, İzmir'de kardeşliğin kazanmasını istediklerini belirtti. 



AĞRI Ağrı'da seçim çalışmalarına hız veren HDP, Taşlıçay, Diyadin ve Doğubayazıt'ta gerçekleştirdiği seçim bürosu açılışları mitinge dönüştü. Binlerce yurttaşın katıldığı seçim bürosu açılışında yurttaşlar HDP'li adaylara büyük sevgi gösterdi. İlçe girişlerinde oluşan uzun araç konvoyuna bazı yurttaşlar ise, evlerinden, çalıştıkları iş yerlerinden adayları selamladı. HDP'li adaylar Leyla Zana, Bedran Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan'ın ilk durağı Taşlıçay ilçesi oldu. Onlarca araçlık konvoyla ilçe girişinde karşılanan adaylar, "Oylar HDP" sloganı ile karşılandı. 



Adayların ilçeye girmesi ile coşku seli artarken, seçim bürosu önünde yapılan konuşmalarda adaylar, AKP'nin başkanlık hayalinin halkın barajına takılacağı mesajını verdi. Adayların konuşması sık sık "HDP 4-0" şeklinde kesildi. Konuşmaların ardından HDP'li adaylar ve beraberindeki heyet, Diyadin'e geçti.



Diyadin'te tek ses ve tek renk HDP



HDP'li adayların ikinci durağı olan Diyadin de yurttaşlar, adayları ilçenin 7 kilometre dışında karşıladı. Onlarca aracın eşlik ettiği HDP'li adaylar, ilçede davul ve zurnalarla karşıladı. Yurttaşların yoğun ilgisinden dolayı ilçeye uzun bir süre girmekte zorlanan adaylara, inşaatta çalışan işçiler ve öğrenciler de selamlayarak adaylara olan sevgilerini gösterdi. Seçim bürosu önünde kurulan platformda kurulan sahnede yerel sanatçılar, yurttaşları coştururken adayların platforma çıkmasıyla coşku seli iki katına çıktı. Diyadin'de yaşanan provokasyonda yaşamını yitiren Cezmi Budak'ın oğlu ile adayların birlikte halkı selamlaması duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Açılışta konuşan HDP Milletvekili adayı Mehmet Emin İlhan, Diyadin'de yaşanan provokasyona dikkat çekerek, yaşananın sadece bir seçim provokasyonu değil, özgürlüğe ve barışa giden mücadelelerinin önünü kesmeye dönük olduğunu vurguladı. 



'Şehitlerimizin emeği çocuklarımızın geleceğidir'



Yıllardır AKP'nin Ağrı'da seçimlere yaptığı müdahaleleri anlatan bir diğer aday Dirayet Dilan Taşdemir ise AKP'nin her seçim döneminde hile yapmak için Ağrı'ya araçlarla gelip yürüyerek gittiğini, ancak bu seçimlerde ise yürüyerek bile çıkamayacağını söyledi. YPJ'li kadınların Kobanê'de yeni yaşamı direnişle inşa ettiğine dikkat çeken Taşdemir, Ağrı'da ise kadınların bu yeni yaşamın inşası için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 



Bedran Öztürk ise HDP'nin yeni yaşamı örmek için kolları sıvadığını, bu inşayı halkın desteği ile başarıya götüreceklerini belirtti. Son olarak konuşan Leyla Zana da 40 yıllık mücadele yaşamında birçok arkadaşını yitirdiğine işaret ederek, yaşamını yitirenlerin bıraktığı emeği kirletilmemesini, değerlerinin harcanmamasını istedi. Zana, "Şehitlerimizin mücadelesi ve emekleri, çocuklarımızın geleceği olmalıdır" diyerek, Diyadin'deki provokasyona dikkat çekti. Zana, "15 gün önce Diyadin'de bir provokasyon yaşandı. Yoldaşlarımız düşmanlarımızın bile ölmesine izin vermedi. Böyle fedakar bir halk yoktur. Dünyada böyle bir rahmet olsaydı. Bugün dünya kan gölüne dönmezdi" dedi. 



Doğubayazıt sel oldu büro açılışına aktı



Konuşmaların ardından ilçeden ayrılan HDP adayları, Doğubayazıt'a geçti. Adayları ilçe girişinde yurttaşlar büyük bir coşku ile karşılarken, araç konvoyu 2 kilometreye ulaştı. Yurttaşların yoğun ilgisinden dolayı ilçeye girmekte zorlanan adaylar ve beraberindeki heyet, bir kilometrelik yolu ilgiden dolayı ancak yarım saat sonra aşabildi. Seçim bürosu açılışının mitinge dönüştüğü ilçede binlerce yurttaş, "HDP halktır, halk burada" sloganları attı. 

Adayların halkı selamlamasının ardında konuşan M. Emin İlhan, "Bazid yine olduğu gibi meşaleyi eline alarak en önde yürümeyi bilecektir. Hepimizin tek adresi var 7 Haziran her zaman olduğu gibi buraya gömmek. Doğubayazıt'ın baraj gibi bir gündemi yok. Yüzde 80 üstünde olan oyunu nasıl yüzde 95'lere getirme gibi bir gayreti var. Hep birlikte el birliği ile barajın rekorunu direnenlerin kenti Doğubayazıt yıkacaktır" dedi.



'Kimse bizi hakimiyeti altına da alamaz'



Yaşamda kimsenin kimseden üstün olamadığını, herkesin eşit bir şekilde bir hakimiyet altına girmemesi gerektiğini ifade eden Leyla Zana ise "Biz yaşamın ortağıyız. Biliyorsunuz işkenceden geldik, açlık grevlerinden geldik. Direnerek geldik. Bundan dolayı kimse bizi yaşamın dışına itemez. Kimse bize tam serbestsiniz diyemez, ama kimse bizi hakimiyeti altına da alamaz" ifadelerini kullandı.



Konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Ardından 22 Eylül 2014'te Kobanêde çıkan çatışmadan yaşamını yitiren YPJ'li Melek Seferoğlu'nun (Bazid Ararat) taziye çadırı ziyaret edildi.





DİYARBAKIR HDP Diyarbakır milletvekili adayları Nesrin Şanlı ve İdris Baluken, seçim çalışmaları kapsamında Lice ilçesini ziyaret etti. Adaylar için ilçede yapılan karşılamada, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Adaylar esnafları ziyaret ederek sohbet etti. 



Esnaf ziyaretlerinden sonra HDP ilçe binasına geçerek burada halka seslenen adaylardan Nesrin Şanlı, Lozan Antlaşması'ndan bu yana parçalanan Kürdistan topraklarının seçimle birleşeceğini ifade ederek "Kürdistan topraklarının birleşmesi için barajları yıkıp meclise gideceğiz. Bunun için bu seçim çok önemlidir. Kürdistan barışı olarak bu hisle sandıklara gideceğiz" dedi. HDP'nin "Yeni Yaşam" şiarına değinen Şanlı, amaçlarının koltuklarına oturup halkı unutmak olmadığını, yeni yaşamı inşa etmek olduğunu belirtti. Kürtlerin artık bir statüye ulaştığını, kirli politikaların Kürtleri kandıramayacağını ifade eden Şanlı, halkın kendi yaşamını kendisi kuracağını belirtti. 

Şanlı'nın ardından PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Lice halkına gönderdiği selamla konuşmasına başlayan İdris Baluken ise İmralı'ya her gittiğinde, Lice'den selamlar götürdüğü ve yine Lice halkına Öcalan'ın özel selamlarının geri geldiğini belirtti. 



Lice halkının isteğinin kendileri için talimat olduğunu belirten Baluken, "Onun için sizden talimat almaya geldik. Sayın Abdullah Öcalan, Fis Ovası'nda yaptığı toplantıyla Kürt özgürlük mücadelesini başlattı. Tekrar Lice'ye gelip toplantılarla Ortadoğu'nun geleceğini belirlemesini umut ediyoruz" dedi.



'AKP ve Erdoğan savaş istiyor'



AKP hükümetinin ve Erdoğan'ın savaş başlatmak istediklerine değinen Baluken, "AKP ve Erdoğan ne kadar savaş isterse istesin bizim üzerimize düşen borç omuzlarımızdaki barışı bu halka kazandırmaktır. 7 Haziran'da vereceğimiz oyla savaşın mı barışın mı geleceğine karar vereceğiz" diye ifade etti. 



Başka partilerin 7 Haziran seçimlerine rant ve başkanlık sevdasıyla baktığını ancak, HDP olarak o tarihe hesapların sorulacağı gün olarak baktıklarını dile getiren Baluken, "AKP, 8 Haziran'a hedeflediği oyla çıkarsa savaş başlatacak ve kendi çocuğunu saraylarda yaşatarak. Anadolu'daki çocukları savaşa sürükleyerek Ağrı'da yaşananları ülkenin her yerinde yaşatacak. 8 Haziran'a kaybetmiş bir şekilde çıkarsa savaşı başlatmak istese bile buna cesaret edemeyecek. HDP olarak barış rüzgarıyla kardeşliğin barış kanatlarını tüm Türkiye'de yaşatacağız" diye ifade etti. 



Konuşmaların ardından belediyeyi ziyaret eden HDP'li adaylar, ardından köy ziyaretleri gerçekleştirdi. 



HDP kentten gösterdiği diğer milletvekili adayları olan Sibel Yiğital ve Edip Berk de seçim çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti.



VAN HDP Van milletvekili adayları seçim bürosu açılışı için Çatak ilçesinde halkla biraraya geldi. Kanî Spî'de karşılanan HDP adayları Remzi Özgökçe, Yurdusev Özsekmenler, Adem Özcaner, Lezgin Botan ve Selami Özyaşar'a Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Çatak Belediyesi eşbaşkanları, HDP ve DBP yöneticileri eşlik etti. İlçe merkezindeki seçim bürosunun açılışından önce saygı duruşunda bulunuldu. Açılışta konuşan HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP'nin halklarla buluşarak, gerçekleştirmiş olduğu büyük ittifakla geleceğe hazırlandığını dile getirdi. Milletvekili Selami Özyaşar ise 8 Haziran'da "Yeni Yaşam"ı Anadolu ve Mezopotamya'da inşa edeceklerini ifade etti. 



Yurdusev Özsekmenler de HDP'nin katliamlarla, soykırımlarla, yoksullukla, açlıkla ayaklar altına alınan insanlığı ayağa kaldırmaya "Yeni Yaşam"ı kurmaya çalıştığını kaydetti. 

.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.



BİTLİS HDP Bitlis İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında seçim bürosu açılışlarını sürdürdü. Açılışa HDP Bitlis milletvekili adayları M. Celadet Gaydalı ve Zeynel Omay'ın yanı sıra HDP ve DBP il ve ilçe eşbaşkanları ile Bitlis ve ilçe belediye eşbaşkanları'nın da aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş katıldı. 



Rahva üç yolda bir araya gelen yüzlerce yurttaş, buradan onlarca araçlık konvoy ile Bitlis merkezine doğru hareket etti. Yol güzergahı boyunca araç sürücüleri tarafından kornalar çalınarak, çevredeki yurttaşlarca da zafer işaretleri ile selamlanan konvoy, çarşı merkezine ulaşınca da burada bekleyen yurttaşlarca ise alkışlarla karşılandı. Seçim bürosu önünde toplanan yüzlerce yurttaş, açılış öncesi özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. 



Ardından konuşan HDP Bitlis Milletvekili Adayı Gaydalı, AKP'nin ipliğinin pazara çıktığını belirterek, "Bunların diktiği gömlek artık bu topluma uymaz" dedi. AKP'nin bir tiyatro oyunu olduğunu ifade eden Gaydalı, "AKP'nin adı Alibaba ve Kırk Haramiler Partisi'dir. Alibaba oyununun birinci perdesi bitti. Şimdi ikinci perdede kırk haramileri oynuyorlar. Bütün hırsızlıkları gün yüzüne çıkmasına rağmen, gelip hala bu halktan oy istemeye utanmıyorlar. Ama halkımızın bunlara yüz vermeyeceğini biliyoruz. AKP, 7 Haziran'da depremle sarsılacaktır" diye konuştu. 



Diğer Milletvekili Adayı olan Zeynel Omay ise "Bugün bu kalabalıkla siyasi rakiplerimizi haddinden fazla korkuttunuz. Sizlerin bu mücadeleye sahip çıkması, onları yeterince korkutuyor. Sizlerle birlikte AKP'nin saltanatına dur diyeceğiz. AKP'nin zulmünü frenlememiz için sizden destek istiyoruz" dedi. 



Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Ardından yürüyüşle kadın bürosunun bulunduğu alana geçilerek burada da kurdele kesimi ile seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışların ardından çalışan müzikler eşliğinde halaylar çekildi. 

MUŞ Muş'un Bulanık ilçesinde de HDP'nin seçim çalışmaları çerçevesinde ilçe merkezi ve beldelerde büro açılışları gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Erentep (Liz) beldesinde yüzlerce kişi tarafından karşılanan HDP Muş milletvekili adayları Burcu Çelik, Mensur Işık ve Ahmet Yıldırım, halkı selamladıktan sonra seçim bürosunu açtı.



Ardından yüzlerce araçlık konvoy ile Bulanık'a doğru yola koyulan partililer, yol güzergahında bulunan Yoncalı (Êncelî) beldesi sakinlerini de ziyaret etti. Ulaşılan B-ulanık ilçe merkezinde tur atan konvoy, yüzlerce yurttaşın gösterdiği sevgi gösterisi nedeniyle durmak zorunda kalıp, açılışı yapılacak İnönü Caddesi'ndeki seçim bürosuna kadar yürüyerek gidildi.

Büronun kurdelesini keserek açılışını yapan milletvekili adayları, açılışa katılan binlere seslendi. Adaylardan Burcu Çelik, "Önümüzde çok önemli bir seçim ve bu seçimde seçeceğim iki yolumuz var. Ya AKP diktatöryal sistemine hepimiz kurban olacağız yada HDP ile birlikte bütün inançları, bütün düşünceleri, bütün halkların birlikte yaşayacağı özgür bir geleceği seçeceğiz" dedi. 

Doç. Dr. Ahmet Yıldırım da Bulanıklılarla birlikte ilçede kirli hesap yapmaya çalışanlara 7 Haziran'da güzel bir ders vereceklerini söyledi. Yıldırım, "Söyleyecek bir şeyleri kalmayan AKP'liler şimdi de dinimize ve dilimize el atarak, bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Din adına siyaset yapanlara sesleniyoruz. Sizler bizim alim ve seydalarımızın ellerine sahte siyasetinizle su bile dökemezsiniz. Gelin buraya yüz yıllardır bu topraklarda yaşattığımız dinimiz görün. Ey sahte Erdoğan, sen ve Diyanet İşleri'n şimdiye kadar keşke Vartinis, Zengok, Roboski ve Şengal için bir fetva verseydiniz. Sizin dininiz bu kadardır. Bizim yolumuz, Şex Said, Seyit Rıza, Saidi Kûrdi, Kemal Pir ve Mazlum Doğan'ların yoludur" sözleriyle kendisini dinleyen yurttaşlara seslendi.



Diğer Milletvekili Adayı Mensur Işık ise Bulanık'ta yaşayan farklı dil ve etnik yapılara dikkat çekerek, HDP çatısı altında birlikte yaşam modeline vurgu yaptı. Devletin Kürtlere ve birlikte yaşam arzusuna düşmanlığının Kobanê'de açığa çıktığını belirten Işık, "7 Haziran'da halkların desteğiyle AKP'yi Kürdistan'da tabela partisi haline dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Seyit Rıza Caddesi'nde bulunan başka bir seçim bürosu açılışı yapıldıktan sonra farklı sokak ve caddelere dağılan adaylar, Bulanık esnafını dolaşarak ziyaret etti. 



IĞDIR Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde de HDP milletvekili adayları M. Emin Adıyaman ve Kıznaz Türkeli'nin katılımıyla seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. İlçe merkezinde açılan seçim bürosunun çevresi HDP ve DBP bayrakları ile süslendi. 



Açılış için büro önünde toplanan ilçe sakinleri, uzun süre davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan M. Emin Adıyaman, HDP adaylarının 40 yıllık mücadelede bedeller ödeyerek halkın huzuruna çıktığına dikkat çekerek, "Her birimiz halkımızın diğer evlatları ile birlikte 40 yıllık mücadelenin bütün yükünü çekerek bütün bedellerini ödeyerek huzurunuza çıkıyoruz" dedi. 



Kıznaz Türkeli ise iktidara geldiklerinde asgari ücreti bin 800 liraya çıkaracak kaynaklarının yolunun Aksaray'ı yıkmak ve kana giden paranın önünü kesmekle karşılanacağını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından büro açılışı gerçekleştirildi.



ŞIRNAK Şırnak'ın Silopi ilçesinde de HDP, seçim çalışmaları kapsamında 7'nci secim bürosunu Dicle Mahallesi'nde açtı. Düzenlenen açılış törenine HDP Şırnak Milletvekili Adayı Faysal Sarıyıldız, HDP ve DBP ilçe örgütü yöneticileri, belediye meclis üyeleri, HDP Şırnak milletvekili aday adaylarının yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. 



Açılışta konuşan HDP Şırnak Milletvekili Adayı Faysal Sarıyıldız, 7 Haziran seçimlerinde barajı aşarak, özgür bir yaşamı seçimlerin zaferi ile taçlandıracaklarını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. 



Açılış törenin ardından yüzlerce kişi yerel müzik gruplarının söylediği şarkılar eşliğinde halaya durdu. Ardından Sarıyıldız ve beraberindekiler esnaf ziyaretinde bulundu.



İZMİR İzmir'de ise HDP milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü, Pınar Aydınlar, Ülkü Yalçınkaya ve Pınar Türk, seçim çalışmaları kapsamında parti yöneticileri ile birlikte Konak Kemeraltı Çarşısı'nda 1 Mayıs'a katılım için çağrı yapılan el bildirileri dağıttı. 



Bildiri dağıtımı sırasında açıklama yapan Kürkçü, bu yıl İzmir için farklı 1 Mayıs olacağını belirterek, HDP'nin İzmir'de güçlü bir katılım yapacağını söyledi. İşçilerin desteğini alarak 7 Haziran'da, Meclis'te işçilerin sesi olacaklarını kaydeden Kürkçü, "Kürt halkının talebi ile işçilerin taleplerini 7 Haziran'da birleştireceğiz" dedi.



Kürkçü Göztepe Spor Kulübünü ziyaret etti.

Bildiri dağıtımının ardından Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında PTT 1. Lig'e çıkan Göztepe Spor Kulübü'nü ziyaret etti. 

Kürkçü'yü Göztepe Spor Kulübü Başkanvekili Talat Papatya karşıladı. Ziyarette konuşan Başkanvekili Papatya, Göztepe Spor ile Karşıyaka Spor arasındaki rekabete işaret ederek, İzmir'de kardeşliğin kazanmasını istediklerini belirtti. Ardından konuşan Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü de Gezi Parkı eylemlerindeki taraftar kulüplerinin rolüne dikkat çekti. Kürkçü, gençlerin toplumda bastırıldığını ve mücadeleyi taraftar kulüpleri çatısı altında sürdürmeye başladıklarını ifade ederek, Göztepe Spor'a başarılar diledi.



HDP Milletvekili Adayı Bayram Ercan ve HDP Narlıdere ilçe örgütü ise seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP'nin "yeni yaşam" bildirilerini dağıtan vekil adayı Ercan'a esnaflar yoğun ilgi gösterdi. 



ANTEP HDP Antep milletvekili adayları Dilek Büyükkaya, Gülseren Kocaer ve Mecit Bozkurt, seçim çalışmaları kapsamında İnşaat Mühendisleri Odası Antep Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarete HDP PM üyesi Mehmet Bozgeyik, HDP Antep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan ve SYKP İl Başkanı Mehmet Ali Karapekmez de katıldı. 



HDP'lileri İMO Antep Şube Başkanı Melih Meriç, yönetim kurulu üyeleri ve oda üyeleri kapıda karşıladı. Yapılan seçim sohbeti sırasında konuşan İMO Antep Şube Başkanı Meriç, insanların daha rahat bir şekilde yaşamaları için bir sistem yaratılmasını talep ettiklerini söyledi. Bu tür plan ve programları önlerine koyan adayları her zaman duymak istediklerini belirten Meriç, adaylardan Antep'e dair projelerini dinledi.



Yapılan bu ziyaretin ardından milletvekili adayları Dilek Büyükkaya ve Recai Yılmaz, merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Cinderesi Mahallesi'nde giderek esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaflar, dükkanlarının önlerine çıkarak selamladıklara adaylara oy sözü verdi. Yolda geçen araçlardaki yurttaşlar ise, korna çalarak ve zafer işareti yaparak adaylara destek verdi.



URFA Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden HDP Urfa Milletvekili Adayları Leyla Güven ve Serhat Dicle Yüksel de Viranşehir Kaymakamlığı'nda yapılan Seçim Güvenliği Toplantısına katıldıktan sonra Cendeli Mahallesi'nde kadınlarla bir araya geldi. Burada kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşan HDP'lilere, Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Filiz Yılmaz ve HDP İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sürücü de eşlik etti. 



Ardından Şırnak Mahallesi'ne geçen HDP'li adaylar burada kadınlarla bir toplantı yaptı. Kadınların Güven ve Yüksel'e yoğun ilgi gösterdiği toplantı, adeta mitinge dönüştü. Burada yurttaşları selamlayan HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, HDP'nin bir kadın partisi olduğunun altını çizdi. 



Kadınların en çok HDP'de temsil edildiğine dikkat çeken Güven, "Bu seçimlerde en çok kadınlarımız temsil edilecek. Kuma, berdel, başlık parası ve kadına şiddetin önüne geçmek için mecliste var gücümüz ile çalışacağız. Erkek egemen zihniyeti kırıp, kadınların da iktidar da söz hakkı olduğunu dünya görecek. İktidarın kadına yaklaşımını görüyorsunuz. 'Kadınlar evlerinde otursunlar. Bizim işimize karışmasınlar. Çocuk yapsınlar' diyorlar. Bu zinciri kıracağız" dedi



'Halkların partisiyiz'Milletvekili Adayı Serhat Dicle Yüksel ise HDP'nin tüm kesimlerin partisi olduğunun altını çizdi. Yüksel, "Ben bir Êzidîyim. Bizlerin tek temsil edildiği parti HDP'dir. Bu nedenle, Êzidî, Suryani, Ermeni, Müslüman, Arap, Kürt, Türk her kesim HDP'ye akın ediyor. Bu akın devam edecek. Çünkü her kesim tek temsiliyetin HDP olduğunu görüyor. Bizler bunun mücadelesini veriyoruz. İktidarın tek korkusu da budur. Bu nedenle önümüze barajlar çıkarıyorlar. Gençlerimiz nasıl Kobanê ve Şengal'de kurşunlara göğüslerini siper ettilerse, biz de aynı ruh inanç ve mücadeleyle barajları yıkacağız" şeklinde konuştu. ANF


Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER