Yüksekova İpekyolun Orta Refüjün Yapılacak Bakımı Öncesi İncelemeler Yapıldı

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Hakkari Valisi Ali Çelik’e İl Koordinasyon toplantısında Yüksekova Uluslarası İpekyolun Orta Refüjün yeşillendirme çalışması için soru yönetmişti. Başkan Özdemir’in sorusu üzerine Vali Çelik’in talimatlarıyla, Vali Yardımcıları İpekyolu’nda incelemerde bulundular.

Yüksekova İpekyolun Orta Refüjün Yapılacak Bakımı Öncesi İncelemeler Yapıldı

METİN TEK -YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Hakkari Valisi Ali Çelik’e İl Koordinasyon toplantısında Yüksekova Uluslarası İpekyolun Orta Refüjün yeşillendirme  çalışması için soru yönetmişti. Başkan Özdemir’in sorusu üzerine Vali Çelik’in talimatlarıyla, Vali Yardımcıları İpekyolu’nda incelemerde bulundular.

11. Bölge Van Karayolları Müdürlüğü 2022 yılında  Yüksekova çarşı merkezinde yolların bakım, onarım ve orta refüj çalışmalarına başlanmıştı.

Vatandaş için Önemli olan çalışma Cengiz Topel Caddesinden, İpek Yolu hastane kavşağına kadar yapıldı.

Cengiz Topel caddesinde asfalt ve orta refüj çalışmalarının bitirilmesinin ardından İpekyolu orta refüjünün genişletilip öylece bırakılması ve üzerinde 2 senenin geçmesine rağmen yapılmaması vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Bunun üzerine İl Koordinasyon toplantısında Yüksekova Uluslarası İpekyolun Orta Refüjün yeşillendirmesinin yapımı için Vali Çelik’e soru yönetmişti.

Başkan Özdemir’in sorusu üzerine Yüksekova’ya gelen Vali Yardımcıları Buğra Karadağ ve Tayyar Emre Mahmutoğlu orta refüjde incelemelerde bulundular.

Orta Refüjde incelemerde bulunan Vali yardımcıları, kısa sürede yapımı için çalışmaların olacağını belirttiler.

Vali Yardımcılarıyla beraber Orta refüjde incelemerde bulunan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, “Hakkari Valisi Ali Çelik’in öncülüğünde yapılan İl koordinasyon toplantısında Vali Çelik’e İpekyolun üzerindeki Orta refüjün yapımı için sorusunu yönetmiştim ve Saolsun Valimizin de bu koşa süreli verdiği bir talimat oldu. Karayolları bölge müdürlüğüne ve Orman Bölge müdürlüğüne hızlı bir şekilde, kısa zamanda Orta refüjün yapımına başlanıp enazında çimlendirme ve Çiçeklendirme konusunda talimat verildi. Akabinde burada sonbaharda burada Ağaç ekimi de yapılacak Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından. Vali yardımcılarımız da bu yolda kontrollülerini yaptıklar ve konunun takipçisi de olacaklarını söylediler. Bizde bu göstermiş oldukları bu hassasiyet durum için teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Yardımcılarına, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekova Şoförler ve  Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Üyesi Necati İrinç ve Mimar Dilara Öner eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2024, 06:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER