Başkan Metin: Artık Vatandaşların Evlerini Verin

Başkan Metin: Artık Vatandaşların Evlerini Verin

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzettin Metin, çeşitli nedenlerden dolayı teslim edilmeyen Pizok bölgesinde bulunan TOKİ Konutlarının hak sahiplerine biran önce teslim edilmesi ve  vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşanmaması için çağrıda bulundu.

Başkan Metin'in konuşması şöyle,''2016 Yılında Yüksekova Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından evleri yıkılan vatandaşlarımıza 2017 yılında TOKİ Konutlarının tesliminin yapılacağı söylenmişti. Ancak 2020 yılında kura çekimleri yapılan 2. Bölge TOKİ’lerinin yol ve su sorunu var ve Yüksekova Belediyesi ve Kaymakamlığa sorumluluğundadır denilerek teslimi yapılamadı. 2021 yılının ortalarına vardığımız halde yol ve su sorunu halen çözülmüş değil. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’ne sorduğumuz vakit de 2022 yılında teslimi yapılacağı cevabını aldık.

İnsanlarımız halen mağdur ve kirada yaşamaktadır. Yüksekova’nın iklim şartları sebebiyle 8. aydan itibaren yakıt paraları kiracılardan toplanmaktadır. Vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi ve sorunların çözülmesi öncelikle Çevre Şehircilik Müdürlüğünün sorumluluğundadır. Başka şehirlerimizde TOKİ Konutları 1 yıl içerisinde teslim edilmiştir. Yüksekova halkına yaşatılan bu mağduriyetin sorumlusu kimlerdir? Bunu bilmek isteriz.

Vatandaşlarımıza kira yardımı olarak 800 TL ödenmektedir. Ancak kira yardımının az ve çoğu zaman gecikmeli ödenmesi mağduriyeti katmerleştirmektedir. Ayrıca Yüksekova’daki ev sahiplerinin yüksek kiralar istemesi ve aybaşını bir gün bile geçmemesi insanlarımızı zorda bırakmaktadır. Kiraların gecikmesi halinde vatandaşlarımızı evden çıkarmakla tehdit etmektedirler. Dün ev sahibi iken bugün kiracı durumuna düştük. Yıkılan evlerimize karşılık yapılan Toki Konutlarının bir an önce teslim edilmesini istiyoruz.

İlçemizde yol, su, elektrik ve çevre düzeltilmesi vs. sorunların neden zamanında yapılmadığını yetkililere sormak isteriz.  İl olma yolunda olan güzel ilçemiz, bu şekilde giderse hizmetten daha fazla faydalanmakta olan beldelerin gerisine düşecektir. TOKİ Konutlarının bu ay sonu gelemeden, kış bastırmadan hak sahiplerine verilmesini dört gözle beklemekte ve istemekteyiz.

Mağduriyetlerin uzaması halinde sorumlulular hakkında şikâyetlerimizi gerekli mercilere bildirecek ve takipçisi olacağımızı bildiriyoruz’’İfadelerini kullandı.

YÜKSEKOVA TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI - İZZETTİN METİN

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2021, 01:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal SALİM
Cemal SALİM - 3 yıl Önce

Rize de 1 yılda yapılıp anahtarım teslim edileceği söylendi. Neden 5 yıl geçti hala teslim edilmiyor şu tokiler ?

SIRADAKİ HABER