Naci Görür'ün 18 İlin Kaderi Kahramanmaraş Ve Hatay Gibi Olacak Açıklamaları Yüksekovalıları Endişelendirdi

Prof. Dr. Naci Görür’ün katıldığı bir televizyon programında içinden fay hattı geçen 18 il arasında Hakkari’nin de yer aldığını açıklaması Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşları endişelendirdi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Prof. Dr. Naci Görür’ün katıldığı bir televizyon programında içinden fay hattı geçen 18 il arasında Hakkari’nin de yer aldığını açıklaması Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşları endişelendirdi.

‘Asrın felaketi’ olarak bilinen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremde 50 bine yakın kişi hayatını kaybetmişti.

Yaşanan felaketten sonra riskli 18 ili işaret eden Prof. Dr. Naci Görür, fay hattı üzerinde yer alan illerin doğrudan risk altında olduğunu ve bu illerdeki fayların oldukça güçlü olduğuna dikkat çekti.

Görür, bu şehirler 7 ve üzerinde büyüklükte depremin oluşabileceğini belirterek, muhtemel bir depremin zarar ve kaybının anormal derecede fazla olabileceği uyarısında bulunmuştu.

18 il arasında Hakkari’nin de bulunduğu ve bu illerin kaderinin Kahramanmaraş ve Hatay gibi olabileceğini söylemişti.

''ACİLEN TEDBİLER ALIP YAPILAR DENETLENMELİ''

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Türkiye’de yıkıcı bir depremin yaşandığını ve bu depremde binlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Son günlerde Prof. Dr. Naci Görür, 18 ilin kaderi Kahramanmaraş ve Hatay gibi olacak sözleri bizleri korkuttu. Bizde buradan yetkililere sesleniyoruz; artık sıkı tedbirli önlem alınsın ve her yapı depreme dayanıklı mı diye denetim yapılsın” dedi.

''DEPREMİN SAATİ, DAKKASI BELLİ DEĞİL ONU İÇİN TEDBİRLER GEREĞİDNEN FAZLA  ALINMALI'

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen de, Türkiye’nin 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadığını hatırlatarak, “Bu felaket 11 ilin yıkılmasına sebep oldu. Hala etkisini üzerimizden atmazken, deprem uzmanı Naci Görür’ün ‘18 ilin kaderi Kahramanmaraş ve Hayat gibi olacak’ sözleri hepimizi yeniden endişelendirdi. Hocamızın her sözünde bir gerçek vardır. Allah korusun bir deprem olursa çok büyük hasara neden olur. Onun için hepimiz daha dikkatli olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yüksekovalı vatandaşlar ise açıklamadan sonra büyük endişe yaşadıklarını ve gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2023, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER