'Torpil listesi' sonrası Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın “Kimlerin torpiliyle işe girmiş, bunları göreceksiniz” diyerek paylaştığı liste sonrası eski başkan Melih Gökçek'ten suç duyurusu geldi. Gökçek, "iftira, görevi kötüye kullanma, kişisel verilerin kaydedilmesi, hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlamalarında bulundu.

'Torpil listesi' sonrası Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a suç duyurusu
 Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın eski başkan Melih Gökçek döneminde ‘referansla’ işe alınanları yayınlamasının ardından Gökçek, Yavaş’a “Terör örgütüne mensup kişilerin isimlerini yetkili makamlara bildirmeme” suçlamasını yöneltti. Gökçek, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile ABB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Eyüp Turpçuoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suçlamalar arasında “iftira, görevi kötüye kullanma, kişisel verilerin kaydedilmesi, hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” da yer aldı.

Yavaş’ın açıkladığı listede Gökçek döneminde alınan ve darbe girişimi sonrası kapatılan Samanyolu TV referanslı kişiler de vardı. (ANKA)

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER