Yüksekdağ: 6 milyonun iradesini yakacak ateş daha icat edilmedi

HDP'ye saldıranların sadece parti binalarını değil 6 milyondan fazla insanın oyunu ve iradesini hedeflediğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 6 milyon insanın iradesini yakacak bir ateşin henüz icat edilmediğini vurguladı. Saldırıların hedefinin Türkiye halklarının birlikte yaşama istediğine yönelik olduğunu ve HDP'nin "barış" siyaseti yapmaya devam edeceğini söyleyen Yüksekdağ, "Türkiye'de bölünme tehdidi yok, Saray'ın bir tehdidi var" dedi.

Yüksekdağ: 6 milyonun iradesini yakacak ateş daha icat edilmedi
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün gece saldırıya uğrayan parti genel merkezine gelerek burada HDP ve Kürt halkına yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüksekdağ, dün gece Türkiye'nin birçok yerinde yapılan saldırılara ilişkin yetkililerle görüştükleri ancak yetkililerin ciddiyetsiz bir tutumla karşılaştıkları ve yetkililerin suça ortak olduğunu söyledi. 

Savaşı çıkartanların görkemli, şatafatlı hayatları var

"Bizim tarihimizde teslimiyet yoktur. Bizler tırnağına taş değmeyenler gibi siyaset yapanlardan değiliz" diyen Yüksekdağ, Saray'dan ve AKP merkezinde insanların ölüme gönderildiğini ve gönderenlerin bundan bir zararı, kaybı olmadığını söyledi. Yüksekdağ, "Ayakkabı kutularında sakladıkları paralar ve görkemli yaşamları var. Şatafatlı, lüks ve görkemli Sarayları, kabarık suç dosyaları var. Ayrıcalıklı bir hayatları var. Şu an bu savaşın sebebi olan siyasi iktidar bunlara sahip. Bunun karşısında yaşamları ve geleceklerinden başka bir şeyleri olmayan insanlar ölüme ve öldürmeye gönderiliyor. Türkiye son yıllarda yaşanan bu tablo böyle bir ibret içeriyor" diye konuştu. 

'Saltanatı da 400 vekili de alamayacaksınız'

Siyasi iktidarın çıkarlarının tehlikeye girdiği zamanlarda en demokratik tepkilerde bile savaşı Türkiye halklarına dayattığını söyleyen Yüksekdağ, "AKP'ye bu savaşı yaratanlara soruyorum. Ne istiyorsunuz bu halktan? Sarayın saltanatını mı ilan etmek istiyorlar? Edemeyecekler. 400 vekil mi istiyorlar? Alamayacaklar. Bu zülüm iktidarını, bu savaşı sürdürmek mi istiyorlar? Sürdüremeyecekler. Çünkü bizler bu ülkede barışı büyütmek için mücadele yürütüyoruz. Esas korkuları budur. Tarihte ilk defa Türkiye halklarının demokratik bir düzende eşitlik hukuku içinde birlikte yaşamasının şartları oluştu" ifadelerini kullandı. 

'Türkiye'de bölünme değil Saray'ın tehdidi var'

Yüksekdağ, Türkiye bir "bölünme" tehlikesinin olmadığı ancak Türkiye'de Saray'ın bir tehdidi ve tehlikesi olduğunu belirterek, "Bu gün linç edilen Kürt halkı birlikte Türkiye halklarıyla yaşamak istiyor. HDP de aynı zamanda Kürt halkının Türkiye halklarıyla yaşama iradesini bir ürünüdür. Günlerdir bu iradeye saldırıyorlar. Türkiye'nin bütünleşmesi, bütünlüğünü koruması eşit ve bir arada yaşam istediğine saldırıyorlar" diye konuştu.

'İrademizi yakacak ateş daha icat edilmedi'

HDP binalarını yakanların aynı zamanda 6 milyondan fazla insanın oyunu ve iradesini hedeflediğini vurgulayan Yüksekdağ, "Parti binalarını yakabilirsiniz ancak 6 milyon insanın iradesini yakacak ateş daha icat edilemedi, edilemez. Bizler bu gün 6 milyondan fazla irade ile barış için demokrasi için mücadele ediyoruz. Yarın 77 milyon ile birlikte mücadele edeceğiz. Yakarak, yıkarak kendi iktidarlarını kurtaramayacaklar" şeklinde konuştu. 

'Demokratik mevziler savunulmalı'

Hükümet kanadından sosyal medya aracılığıyla yapılan "sağduyu" çağrılarının yeterli olmadığın söyleyen Yüksekdağ, "Bunlar bu ağır süreci ihtiyaçlarını karşılamaya kesinlikle yetmeyecek. Şu ana kadar başbakan ve hükümet kanadından bir mesaj almadık. Bu kadar şiddetli bir ortamda bu açıklamaları yeterli görmüyoruz. Hükümet ateşle oynuyor. Bir Kürt-Türk çatışmasının, iç savaşın taşlarını döşüyor. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Bütün demokratik kamuoyu bunu durdurmalıdır. Gerek CHP gerek diğer siyasi partiler ve demokratik kurumların bir araya gelmesi ve demokratik alanlarını savunmanın hayati önemde olduğunu söylüyoruz. Tüm kamuoyunu Demokratik mevzilerini savunmaya çağırıyorum" diye konuştu.DİHA


Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER