Milletvekili Bartin, Anjiyo Ünitesi eksikliğini Meclis'e taşıdı

Yüksekova Güncel tarafından ‘Yüksekovalılar Anjiyo Ünitesi istiyor’ haberi üzerine Milletvekili Öznur Bartın konuyu meclis’e taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya cevaplaması istemiyle önerge verdi.

Milletvekili Bartin,  Anjiyo Ünitesi  eksikliğini Meclis'e taşıdı

CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari Milletvekili Öznur Batin, Yüksekova Güncel’in haberi üzerine Yüksekova Devlet Hastanesindeki anjiyo sorununu meclis gündemine taşıdı.

Bartin,  Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde var olan tek hastanenin bünyesinde ‘Anjiyo Ünitesi’ barındırmaması vatandaşların sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır. Şemdinli ve Derecik ilçeleriyle Esendere beldesi başta olmak üzere toplam 200 bin nüfusa sahip bölgeye hizmet veren Yüksekova Devlet Hastanesinde kalp ve damar rahatsızlıkları olan vatandaşlar Anjiyo Ünitesi olmaması nedeniyle Hakkari ve Van’a sevk edilmekte bu durum hastaların eziyet çekmesine ve can kayıplarının yaşanmasına neden olmaktadır’ dedi.

Şemdinli ve Derecik’ten gelen hastaların eziyet çekmesine dikkat çeken Vekil Bartin,  Hakkari-Yüksekova arası 78 kilometre ve 1 saat 32 dakika, Hakkari-Şemdinli arası 132 kilometre ve 2 saat 52 dakika, Hakkari-Derecik arası 190 kilometre ve 4 saat 26 dakika, Hakkari-Esendere arası 116 kilometre ve 1 saat 45 dakika, Hakkari-Van arası 201,9 km ile yaklaşık 3 saat, 3 dakikalık mesafe bulunması durumun vahametini ayrıca ortaya koymaktadır. Şemdinli, Derecik ve Esendere beldeleriyle birlikte toplam 200 bin nüfusa sahip olan ilçede anjiyo ünitesi kurulması durumunda sadece Yüksekova merkez değil, Şemdinli, Derecik ve Esendere’den gelen vatandaşların da yaşadığı mağduriyet son bulacaktır. 130 binnüfusa sahip Yüksekova’da yolda yaşanan can kayıpları ve yol çilesi nedeniyle bölge halkı ilçelerine bir an önce Anjiyo Ünitesinin kurulmasını talep etmektedir’ dedi.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartin Cevaplaması istemiyle Bakan Koca’ya şu soruları sordu;

1. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan tek hastanenin bünyesinde ‘Anjiyo Ünitesi’nin bulunmadığından bakanlığınız haberdar mıdır?

2. Şemdinli ve Derecik ilçeleriyle Esendere beldesi başta olmak üzere toplam 200 bin nüfusa sahip bölgeye hizmet veren Yüksekova Devlet Hastanesinde kalp ve damar rahatsızlıkları olan vatandaşlar için anjiyo ünitesi ne zaman kurulacaktır?

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2023, 03:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER