Burak Yılmaz: Beni Beşiktaş'a satmışlar!

Futbolcu Burak Yılmaz alacağı için Trabzonspor'a TFF aracılığıyla ihtarname göndermesiyle gündemde. Trabzonspor'un, kendisini Beşiktaş'a sattığını iddia eden Yılmaz, "Futbolu bırakmayı bile göze aldım" dedi.

Burak Yılmaz: Beni Beşiktaş'a satmışlar!
 Yaz transfer dönemi boyunca Beşiktaş’a gidip gitmeyeceği tartışılan ancak sonunda Trabzonspor’u tercih eden Burak Yılmaz, 800 bin Euro’luk alacağı için TFF’ye başvurmasıyla ilgili konuştu. Yılmaz, “Bu işin sonu ne olur bilemem ama bildiğim bir şey var ki futbolu bırakmayı bile göze aldım. İsterlerse kadro dışı bıraksınlar, umurumda değil. Ben sadece Trabzonspor formamdan ve taraftardan uzak kalacağım için üzülürüm” dedi.


Vatan gazetesinden Ersin Düzen
‘e konuşan Burak Yılmaz, “Beni Beşiktaş’a satmışlar. Başkan ‘görüşmedik’ diyor ama 2.5 milyon Euro+Atiba’ya beni vermişlerdi. Menajerimi ‘Burak’la 1.4 milyon Euro’dan vazgeçeceksiniz’ diye zorladılar. Ben bunu hak etmedim” ifadelerini kullandı.

‘BUNU HAK ETMEDİM’

“Mesajlar cep telefonumda duruyor. Başkan menajerimi aramış, bu transferin olması için ‘Hem Burak hem de sen alacaklarınızdan, yani 1 milyon 400 bin Euro’dan vazgeçeceksiniz’ diyerek zorlamış. Ben böyle bir yaklaşımı hak etmedim. Bu takıma yıllarca emek verdim. Beni arayıp, ‘Zor durumdayız, yardımcı ol’ dese, elimden geleni yapardım. Bu yüzden onlar anlaşmışken tweet attım ve Beşiktaş’a teşekkür ederek, Trabzonspor’da kalacağımı açıkladım.”

‘HERKES PARASINI ALIRKEN BANA ÖDEME YAPILMADI’

15 Mayıs tarihinde yabancıların hepsine ve birçok yerli futbolcuya ödeme yapıldığını ancak kendisine ödeme yapılmadığını belirten futbolcu, “Başkan, seçimden hemen sonra futbolcuları topladı. ‘Alacaklarınızı 15 Mayıs’ta ödeyeceğiz’ dedi. Kaptan olarak sözü bana verdi. Ben de ‘Başkanım 15 değil, 30 Mayıs olsun, yeter ki ödensin. Kendim için değil, uzun zamandır para alamayan arkadaşlarımız için konuşuyorum. Daha önce de bize çok söz verildi’ dedim. Bunun üzerine başkan garip bir çıkış yaptı ve ‘Biz 15 Mayıs dediysek, öderiz. Öyle 15 gün ek süre vermek de ne oluyor’ diyerek tavır yaptı. 15 Mayıs’ta yabancıların hepsine, birçok yerli futbolcuya ödeme yapıldı ama bana yapılmadı. ‘Ödeme olmazsa, TFF’ye başvururum’ demiştim, ilk o zaman gittim.” şeklinde anlattı.

‘MESELE PARA DEĞİL’

Trabzonspor’a, Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla ihtarname gönderen Burak Yılmaz resmi sosyal medya hesabı üzerinden, “Sürekli herkes konuşuyor ve ben hayretle dinliyorum. Aslında herkes bu olayın para ile alakası olmadığını çok iyi bilmesine rağmen nedense gerçekleri söylemiyor. Para ile alakalı bir durum olsaydı geçen sene de tavrım bu olurdu fakat geçen sene değil federasyona başvurmak, tek kelime para konuşmadım ve kulüp için de neler yaptığımı çok iyi biliyorsunuz. Bu duruşumdan asla vazgeçmeyeceğimi de bilmenizi ister, saygılar sunarım.” paylaşımını yaptı.

‘FUTBOLU BIRAKMAYI GÖZE ALDIM’

Yılmaz “TFF’ye gideceğimi zaten söylemiştim. Onlara sürpriz olmadı. Bundan sonra yine ödeme yapmazlarsa, her ay için yine TFF’ye başvuracağım. Bu işin sonu ne olur bilemem ama bildiğim bir şey var ki futbolu bırakmayı bile göze aldım. İsterlerse kadro dışı bıraksınlar, umurumda değil. Ben sadece Trabzonspor formamdan ve taraftardan uzak kalacağım için üzülürüm.” dedi. Kimseye saygısızlığı olmadığını vurgulayan futbolcu, “Başkan ‘4.3 milyon Euro ödedim’ demiş sizin programınızda. Asla doğru değil. Geçen seneden 500, bu sezondan 300 bin Euro alacağım var. Sorun ödememeleri veya miktar değil, bana olan yaklaşımları. Bu takım için aylarca iğneyle oynadım. Sezon başında ameliyat oldum. Bırakın başkanı, ne yönetimden bir kişi ne de Ünal Hoca beni aradı.” diye konuştu.

‘ARKAMDAN ARAPLARLA GÖRÜŞTÜLER’

Futbolcu, “Sezon başlamadan, başkan ve yönetim maaşımı gündeme getirdi sürekli olarak. ‘İndirim yapmadı’ diyorlar, bir çırpıda 750 bin Euro sildim ben. Beni istemiyorlardı ama yüzüme bir şey söyleyemediler. Arkamdan Arap kulüpleriyle görüştüler!”dedi.

‘HER ŞEY MUHARREM USTA’YA AĞABEY DEMEMLE BAŞLADI’

Yılmaz, “Her şey, eski başkan Muharrem Usta’nın ardından ‘Ben başkanımı kaybettim ama bir ağabey kazandım’ açıklamamla başladı. Başkan Ahmet Ağaoğlu, çevresindekilere ve menajerime ‘Ben o konuşmaya kafayı taktım’ demiş” diye öne sürdü.

PUAN BAŞINA 12 BİN 500 EURO

Beijing Guoan takımından transfer edilen Burak Yılmaz için Trabzonspor, Çin ekibine 3 milyon 500 bin euro bonservis ödedi. Yıllık ücreti 3 milyon 300 bin euro olan 33 yaşındaki santrfor, oynasa da oynamasa da puan başına 12 bin 500 euro alıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER