Bölgeye Gelecek 64 Iraklı Turist İçin Öncesinden Yüksekova’da Toplantı Yapıldı

Hakkari ve ilçelerini gezecek 64 Iraklı turist için öncesinden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu ve STK’ların öncülüğünde İpekyolu üzerinde bulunan DoubleTree by Hilton’da toplantı gerçekleştirildi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari ve ilçelerini gezecek 64 Irakturist için öncesinden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu ve STK’ların öncülüğünde İpekyolu üzerinde bulunan DoubleTree by Hilton’da toplantı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz haftalarda, Hakkari Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ve ilçede faaliyet gösteren bir grup esnaf, Irak’ın şehirlerinde çeşitli temaslarda bulundu.

Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli için ‘Uzak artık size daha yakın olacak’ sloganıyla yola çıkan turizm birleşenleri, iki ülke turizminin gelişmesi için karşılıklı görüşmeler de gerçekleştirdi.

Irak devletinin farklı şehirlerinde bölge turizmi için çeşitli görüşmeler sağlayarak olumlu sonuçlar elde ederken, Yüksekova'ya dönen turizm birleşenleri daha sonra Hakkari, Çukurca, Yüksekova, ve Şemdinli ilçesine misafir olacak Iraklılar için otelde toplantı gerçekleştirdi.

''BÖLGE İÇİN İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ''

Bölgeye turist potansiyelini çekmek için Irak devletiyle görüşmeler yaptığını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, ‘’Üzümlü sınır kapımızda 64 kişi giriş yapacak bizde bu misafirlerimizi güllerle karşılayacağız. Biz orada turizm acentelerini davet ettik. Irak’ın 6 kentinden 64 kişiyi Allah nasip ederse misafir edeceğiz. 3 gün konaklanmalı ve 4 günlük program düzenlendik. İlk günü Hakkari ve Çukurca’da olacak. 2 gün Allah nasip ederse Şemdinli ilçemize gideceğiz. 3 gün Yüksekova’da tanıtım ve doğa harikası olan Sat göllerine gidilecek. Son gün olarak onlara Hakkari’de bulunan cennet ve Cehennemi onlara göstereceğiz ve ardında misafirlerimizi gümrük kapısına götürüp uğurlayacağız. Amacımız burada turizmin gelişmesi. Hakkâri’mizin gerçekten buna ihtiyacı vardı. Malum Yüksekova’da Hilton oteli açıldı buda elimizi güçlendirdi. Biz bundan önce İran infosunda 101 kişiyi çağırmıştık. Şimdi de Irak’tan 64 seyahat acentelerini davet ettik. İnşallah bu infolarla bölge turizmini kalkındıracağız’’ dedi.

''BÖLGEMİZİ TANITIMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Bölgemizi tanıtmak için çalışıyoruz diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, ‘’Önce İran çalışması, şimdi de Irak çalışmasına başladık. Biz önceden Irak’a gidip onları ziyaret ettik ve oradan 64 kişilik gurubu buraya davet ettik. Şemdinli, Çukurca, Hakkari ve Yüksekova merkez olmak üzere onları burada gezdirip şehrimizi onlara tanıtacağız. Elimizde olanları onlara pazarlayacağız. Biz bunu yaparken bölgenin tamamında destek istiyoruz. Bu yurt dışı ve Avrupa ülkeleri gibi yerlere de info çalışmalarımız olacak ve devam edecek. İnşallah bu tür çalışmalar memleketimize hayırlar getirecektir’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2023, 04:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER